Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

МВР ще предприеме сериозни мерки за охрана на Паметника на Съветската армия в София. Това става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Младен Маринов на въпрос от депутати на БСП по време на парламентарния контрол.

Сред мерките, посочени от Маринов, са всекидневен автопатрул за района, а при възможност и необходимост и пеши патрул. Ще се извършва наблюдение и проверка на лица от рискови групи в близост до обекта, включително ако наблюдават и заснемат.

Маринов казва още, че наличните камери са включени за денонощно наблюдение. Проверени са и охранителите от фирма "Егида-София" ЕАД, като нарушения не са констатирани.

Клуб Z напомня, че т. нар. недокомплект в МВР, т.е. недостиг на полицейски кадри, традиционно е даван като обяснение за липса на възможност да се пребори битовата престъпност, а няколко села си "делят" по един квартален.

Въпросът и отговорът могат да бъдат прочетени тук.

Паметникът периодично е обект на различни посегателства. На 9 септември т.г. той бе залят с бяла блажна боя. Преди година бе оцветен в жълто. Няколко месеца по-рано върху него бе изписано "БКП са терористи".

Русия винаги реагира много остро срещу тези посегателства.

В отговора си Маринов дава и информация за хода на разследването на последните случаи.

 

Коментари

i l's picture
i l
ivanll

И са ресурс ще отива за

И са ресурс ще отива за паметника на армията поробител. Прекрасно!

Давайте

Още една причина да бъде премахнат.

Позор!

Сега да сложат и почетен караул пред поробителите! А кога ще прочетем за надпис на паметника пред НС "Цар поробител"?

...

Вместо да го демонтират, те го превръщат в национална ценност. Което говори достатъчно за коленопреклонното поведение на родните политикани пред Москва, независимо от партията им.

Какво напомня този...хм..."паметник"....

....че не си сещам?

охрана

от народната любов

Вестник на английски език, издаван в щата Флорида!

Много важно обстоятелство! Милиционерска му работа...

Софтуера се повреди

Софтуера се повреди

Ще го махнат, като му дойде

Ще го махнат, като му дойде времето. Стига сте ревали

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.