Шон Бийн, актьорът, който въплъти Нед Старк в „Игра на тронове“, съобщава, че е заснет специален епизод с всички участници в сериала – независимо дали персонажите им вече не са част от сериала, или са от малкото оцелели в месомелачката на писателя Джордж Р. Р. Мартин. Идеята е на водещия Конан О’Брайън, а домакин – неговото телевизионно шоу „Конан“.

Епизодът, част както от „Игра на тронове“, така и от предаването на О’Брайън, е сниман тази година в Белфаст към края на снимките на осмия, финален сезон на сериала, разказва Бийн в интервю пред „Холивуд Рипортър“. Идеята дошла на прощалното парти на сериала, когато така или иначе всички актьори, участвали някога в него, се били събрали, за да отбележат последния снимачен ден.

„Решиха да съберат всички персонажи заедно, за да заснемат едно голямо шоу в Белфаст и той (О’Брайън) бе домакин на вечерта“, казва Бийн.

Това ще е последният сезон на хитовата фентъзи драма на НВО, но никой все още няма официална информация кога ще е премиерната дата. От продуцентската къща казват, че ще е някъде в началото на 2019 г., но феновете предполагат, че най-късната дата за премиерен епизод е 21 април, ако сериалът иска да се състезава в наградите „Еми“ 2019-а.

Попитан дали все още поддържа контакт с колегите си, част от рода Старк, Шон Бийн отговаря, че „ги вижда само в редки случаи“.

„Забавно е с тази работа, почти не поддържаш контакти – казва актьорът. – Правиш толкова много неща в различни части на света. Когато се видиш със стар приятел или дори колега от училището по актьорско майсторство, си е все същото, просто продължавате от там, от където сте спрели предишния път.“

Площад Славейков