Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около 670 000 британци протестираха днес в столицата Лондон с искане за нов референдум за излизането на страната от Евросъюза, съобщи "Гардиън".

Това е сред най-големите протести по повода до момента. На събитието в британската столица присъстват както множество обикновени граждани, така и политици, например кметът на града Садик Кан.

Преговорите за излизане на Великобритания от ЕС срещат постоянни спънки и все повече анализатори твърдят, че напускане без допълнителни уговорки е напълно възможен сценарий. Това ще стане ясно в началото на 2019 г.

Премиерката Тереза Мей отхвърля категорично възможността за нов референдум, макар лидерите на ЕС да са заявявали, че са готови да приемат обратно Великобритания, ако реши друго. Лейбъристите обаче подкрепят подобна идея, както и някои от съпартийците на Мей в консервативната партия.

Според социологическите проучвания сега поддръжниците за оставане в Съюза имат лек превес, но в областта на социологическата грешка. Като цяло на британците им е омръзнала темата с Брекзит.

Все повече анализатори обаче твърдят, че напускането на Евросъюза ще е сериозен удар за икономиката на Острова. Наскоро британското правителство препоръча на британски фирми да преместят централите си извън Обединеното кралство.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.