Петър Чобанов може води листата на ДПС в Търново, съобщи "24 часа", като се позова на свои източници от старопрестолния град. Близки до бившия министър са потвърдили, че такава оферта е отправена на Чобанов, но той още обмисля дали да приеме. Финансовият министър на правителството на Пламен Орешарски засега не е коментирал възможността.

От местната структура на партията коменитраха пред Клуб Z, че за пръв път чуват за подобна идея. В края на миналата седмица е имало заседание на централното ръководство на партията с областните структури, където са били номинирани кандидатите за депутати. Всички общински структури от Велико Търново са номинирали досегашния депутат от града Хасан Хаджихасан.

Представители на ръководството на ДПС не бяха открити за коментар. Окончателните номинации на движението трябва да се ясни до края на седмицата.

На последните парламентарни избори Петър Чобанов бе избран за депутат от БСП в Пловдив. Впоследствие той стана финансов министър в правителството на Пламен Орешарски.