Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си в социалната мрежа Фейсбук във връзка с бума от исканията за неговата оставка след тв интервю.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване", пише Симеонов.

"За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях", написа вицепремиерът.

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания. Маските паднаха, в общ хор реват БСП, "Атака", някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали“, отбелязва още Валери Симеонов.

"А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът.

Неколкомесечните протести на майките на деца с увреждания доведоха до приемането на законопроект, който бизнесът и КТ "Подкрепа" не подкрепиха, както и самият Валери Симеонов. Тепърва предстои да бъде внесен и разгледан от Народното събрание.

 
Това, че Симеонов не само не се извини, но и затвърди думите си ще изкара майките на протест и тази вечер.

Коментари

...

Системата продължава да ни убива и агонията не спира. Явно тоталният геноцид е задача номер едно и за управляващи, и за бизнес, и за синдикати. Не знам на какво ще разчитат след това обаче. Колкото до Симеонов - той е просто поредното проявление на политиканите от годините на криминалния преход. С нищо не се различава от тези преди и около него.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.