Северин Красимиров, заподозрян за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова, кацна тази вечер на летище "София" от Франкфурт и бе откаран в Националното следствие, където ще му бъдат взети ДНК проби и ще изкара нощта.

МВР разпространи единствено кадри от конвоя, протекъл при драконовски мерки за сигурност и далеч от журналистическите обективи. 

Тежковъоръжени спецчасти посрещат младия мъж на летището.

Очаква се утре Красимиров да бъде откаран в Русе, където извърши деянието си. Там ще му бъдат повдигнати обвинения и наложена мярка за неотклонение.

Журналисти и посрещачи нямаха достъп до Красимиров, който бе взет направо от пистата с автомобил. Там имаше полиция, жандармерия и охрана на съдебната власт. Той се е качил на самолета във Франкфурт днес следобед, охраняван от трима души - българи и германец. Те са седнали на седните места и около тях не е имало никой.

Мнозина са разпознали заподозрения, но не се е стигнало до размяна на реплики и напрежение, разказа репортерка на bTV.

В момента Северин Красимиров е обвиняем задочно. До 72 часа той трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

На 12.10.2018 г. в Министерството на правосъдието бе получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров. Съгласно полученото съобщение, за това е информирана и прокуратурата на България. Докато беше в Германия 21-годишният мъж призна, че е ударил, но не и че е изнасилил Виктория Маринова.

Телевизионната водеща бе изнасилена и убита в Русе на 6 октомври. Северин Красимиров беше задържан от германските власти на 9 октомври вечерта, осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

На Красимиров задочно са повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор. Второто - за извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен, или доживотен затвор без право на замяна. Вътрешният министър Младен Маринов съобщи на брифинг, че са иззети веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението.

Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата.

Съдебна охрана и Гранична полиция - и двете посрещнаха Северин Красимиров още на пистата.