Индийските власти забраниха премиерата и излъчването на филма за убийството на бившия премиер на страната Индира Ганди, защото възхвалявал убийците ѝ, съобщи БиБиСи. Мярката се наложила, след като специалните служби предупредили за опасност от размирици и насилие, ако филмът излезе на екран.

Лентата Diamonds Of The Community разказва историята на личните телохранители-сикхи на Индира Ганди, които я застреляха на 31 октомври 1984 г.. Предполага се, че убийството е извършено заради решението на Ганди да щурмува с войски Златния храм на сикхите в техния свещен град Амритсара. Храмът бе окупиран от сикхи екстремисти, които се бореха с оръжие за отделяне в независима държава - Халистан. След три дни обсада, храмът беше превзет с щурм от индийската армия и в Амритсара загинаха около 1000 души. Убийството на Индира Ганди предизвика ответни масови репресии към сикхското малцинство в страната и от това загинаха още над 3 000 човека.

Затова и индийското ведомство по сертификация на филми (CBFC) взело решение за забрана на излизането на филма в кината "по съображения за обществена безопасност".

Продуцентът на Diamonds Of The Community Равиндер Сингх се изказа в защита на филма си. Той заяви, че внимателно е проучил съдебното дело и разследването на убийството, а също провел и много време със семействата на убийците Беант Сингх и Сатвант Сингх. "По целия свят се снимат филми за политически убийства, защо да няма и филм за убийството на Индира Ганди?!", възмути се продуцентът.

Партията "Индийски национален конгрес", която навремето бе оглавявана от Индира Ганди, още преди няколко месеца се обърна към премиера на Индия Нарендре Моди с молба да забрани филма, който "представя убийците като герои".