Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За трета поредна седмица ръководителката на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова не се яви пред прокурорската колегия на ВСС. Тя бе кандидат за шеф на Апелативната специализирана прокуратура (АСП). Неин единствен конкурент бе следовател Бойко Атанасов. Той е същият, който заговори за шпицкоманда на Сотир Цацаров и често се кандидатира за всевъзможни ръководни постове. 

След като две седмици представяше болнични, днес Цацаров, който води заседанието на прокурорската колегия, докладва постъпило вчера заявление от Русинова, че генерално оттегля кандидатурата си. Тя посочва лични причини за това. Така на главния прокурор и на останалите девет, които заседават с него, им се наложи да изслушват единствения кандидат - Бойко Атанасов.

Мистериозният заден ход на Русинова, която очевидно е един от верните хора в системата, се тълкува като потвърждение на слуховете за разнобой между нея и Иван Гешев - доскорошен шеф на спецпрокуратурата, а сега зам. главен прокурор и очевиден любимец на Цацаров.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.