Две щатски кинокомпании водят люта битка помежду си в екранизирането на великата "Книга за джунглата" на Ръдиърд Киплинг. В стремежа за привличане на бъдещи зрители - далече преди филмът да излезе на екран, компанията Warner Bros. огласи списъка с актьори, които са спазарени да работят в "Книга за джунглата: Началото" на режисьора Анди Съркис. В последния момент към екипа се присъединиха още две мегазвезди - Кейт Бланшет и Крисчън Бейл (най-добрият Батман в историята на франчайза - "Батман в началото"). Малко по-рано за една от главните роли бе утвърден и все по-нашумяващият англичанин Бенедикт Камбърбач - новият Хамлет на лондонска сцена и детектив Холмс от сериала "Шерлок".

Стана ясно, че Бейл ще озвучи Багира, а Бланшет - питона Каа. Компания им правят Наоми Харис (вълчицата Ниша) и Том Холандер (чакала Табак). Камбърбач ще "подари" гласа си на тигъра Шерхан, а самият Анди Съркис озвучава мечока Балу. Ролята на Маугли е поверена на юношата Роън Чанд, снимал се миналата година в комедията на Джейсън Бейтман "Лоши думи" и в екшъна на Питър Бърг "Оцелелият".

Студията Disney също напредва в снимките на собствена версия на "Книга за джунглата" с режисьора Джон Фавро с Бил Мъри (мечока Балу), Кристофър Уокън (крал Луи), сър Бен Кингсли (Багира), Лупита Ньонго (вълчицата Ракша) и Скарлет Йохансон (Каа).

Филмът на Disney трябва да излезе на екран през октомври 2015 г., а премиерата на лентата на Анди Съркис е предвидена за октомври 2016 г. И двата филма съвместяват живи актьори и анимация, което при съвременните технологии е най-лесното нещо на света.