След като депутатите на левицата в по-голямата си част напуснаха пленарната зала и тръгнаха сред народа да го запознават с визията си за България, днес лидерът на БСП Корнелия Ниниова реши да стори същото с посланиците на страните членки на Европейския съюз у нас.

По примера на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който преди седмица „изгря“ на снимка с US посланика Ерик Рубин, вследствие на което се породиха множество спекулации за водените помежду им разговори и Нинова се щракна с първите дипломати на ЕС у нас.

„Корнелия Нинова представи проекта на "Визия за България“. Тя акцентира върху основните национални приоритети, залегнали във Визията  – демографска криза, образование и наука, здравеопазване, развитие на икономиката, национална сигурност и борба с корупцията.

Нинова запозна посланиците с позициите и действията на БСП като най-голяма опозиционна сила с оглед на актуалната политическа ситуация в страната и в Европа“, съобщиха от партийния пресцентър.

Обсъдени били въпроси от националния, европейския и международния дневен ред, сред които предизвикателствата, пред които е изправен ЕС, мигрантската криза, развитието на енергетиката, приоритетите във външната политика на България, свободата на словото и защитата на човешките права.

Както е известно, левицата у нас подкрепя правителството на Унгария, критикувано за нарушаване на демократичните ценности на ЕС, в т.ч. чрез водената от Виктор Орбан политика по отношение на миграцията, поставянето на медиите в зависимост от властта и др. Позицията на БСП в България не се позлва с одобрението на лидера на ПЕС, на която БСП е член – Сергей Станишев.

От страна на БСП в срещата участваха още зам.-председателите на БСП Деница Златева и Кирил Добрев, зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков и Георги Свиленски, както и секретарят на ПГ Кристиан Вигенин.