Проблемите в "Манчестър Юнайтед" нямат свършване. Снощи "червените дяволи" отпаднаха още в първата фаза на турнира "Карабао къп" (Купата на Лигата) от второразредния "Дарби Каунти" на "Олд Трафорд" - 2:2 и 7:8 след дузпи. Това е втори пореден мач у дома, който не могат да спечелят - през уикенда направиха 1:1 с "Уулвърхемптън".

Междувременно стана ясно, че Пол Погба вече не е втори капитан по решение на Жозе Моуриньо. Французинът не игра снощи, а гледаше от трибуните и вече от часове медиите в Англия въртят видеа, на които се вижда, че отпадането от "Дарби" не е натъжило халфа - напротив той се смее с глас в компанията на други титуляри на "дяволите", които не играха снощи.

Елиминацията за "Карабао къп" не е безобидна, тъй като тази надпревара можеше да се окаже единствената, която клубът да спечели този сезон. Хуан Мата даде аванс на домакините още в 3-тата минута. В 59-ата обаче Хари Уилсън изравни. В 68-ата положението на "Юнайтед" се утежни заради червен картон на вратаря Серхио Ромеро, който игра с ръка пред наказателното поле и така предотврати сигурен гол. 

В 85-ата Джак Мериът смълча "Олд Трафорд". "Дарби" виждаше как печели още в редовното време, но в последните секунди на добавеното време Маруан Фелайни вкара за 2:2. При 11-метровите удари само Фил Джоунс пропусна и гостите ликуваха.

Любопитно е, че треньор на "Дарби" е Франк Лампард, който игра под ръководството на Моуриньо в "Челси". Нещо повече - халфът минаваше за един от доверените хора и "лейтенанти" на Специалния.

Жозе Моуриньо и Франк Лампард.

Сега обаче португалецът не разполага с много свои хора в "Манчестър Юнайтед" или поне така изглежда. Според тв анализатора и бивш играч на "Арсенал" Мартин Кион, треньорът е във "война с отбора си и трябва да направи нещо по въпроса, в противен случай не го чака нищо добро".

Припомня се, че Моуриньо по същия начин е "загубил съблекалнята" в предишните два клуба, в които работеше - "Реал" (Мадрид) и "Челси". Във фокуса сега отново са отношенията му с най-скъпия футболист в историята на клуба - Пол Погба.

След равенството срещу "Уулвърхемптън" световният шампион с "петлите" коментира пред медиите, че особено у дома "Манчестър Юнайтед" трябва да "атакува, атакува и атакува", за да печели и стряска съперниците. Според медиите на Острова това никак не се е харесало на Моу, още повече изравнителният гол на "вълците" падна след грешка на Погба.

Снощи американската спортна телевизия ESPN и в. "Дейли Мейл" информираха, че Погба вече не е втори капитан. Той носеше лентата в началото на сезона в отсъствието на Луис Антонио Валенсия.

След срещата с "Дарби" Моуриньо потвърди, че снел Погба "от длъжност", но подчерта, че в това нямало драма. Както решил да го направи асистент капитан, така сега преценил друго.

Проблемите обаче явно не спират с французина и с неговия сънародник Антони Марсиал, който също е в обтегнати отношения със своя треньор. "Манчестър Юнайтед" не играе като отбор и не се бори като отбор. А както е известно, един треньор си личи по отбора. И обратното.

Още преди началото на сезона букмейкърите в Англия започнаха да приемат залози, че Моуриньо ще бъде уволнен преди Коледа. После медии тиражираха, че засега "по висините" на "Олд Трафорд" не е обсъждана смяна на треньора, независимо че постоянно се спряга името на Зинедин Зидан.

Вчера Би Би Си информира, че приходите на клуба са достигнали рекордните 590 милиона паунда, което е с 1,5 процента повече от предходния период. Това се дължи най-вече на повече пари от тв права. "Нулев" сезон и преди всичко непопадане в Шампонската лига за 2019 г., никак няма да се отрази добре на клуба и това може да окаже решаващо за уволнение на Моуриньо, независимо от огромната му неустойка, която според "Дейли Мейл" възлиза на 12 милиона паунда.