Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

САЩ са наложили санкции на 12 руски компании, които според Вашингтон действат в разрез с интересите на американската сигурност, предаде ТАСС. Ограничителните мерки се изразяват в забрана на износ на американска продукция с двойно назначение за тези фирми. 

Те включват "Аерокомпозит", "Дайвтехносервис", Научно-производствене предприятие "Гамма", научно-изследователски институт "Вектор", компания Nilco Group, Обнинското научно-производствено предприятие "Технология", научно-производственото предприятие за подводни технологии "Океанос", конструкторското бюро "Авиадвигател", групата компании "Инфотекс", компаниите "Сайрус системс", Научно-производствена корпорация "Системи за прецизно приборостроене" и воронежският научноизследователски институт "Вега", предаде агенцията.

Според Вашингтона изброените компании и филиалите им в Иран и Белорус, "действат в разрез с интересите на националната сигурност и външнополитическите интереси  на Съединените щати".

По-точно, "Вектор", "Гамма", "Сайрус системс" и "Инфотекс" са обвинени, че са "съдействали на злонамерени руски субекти в киберпространството".

Що се отнася до "Дайвтехносервис" и "Океанос", те попадат под санкциите заради "доставки на оборудоване и оказание поддръжка на военноморския флот на Русия".

Останалите дружества  влизат в черния списък "за поддръжка на руския военен аерокосмически отрасъл".

В същотовреме САЩ обявиха санкции срещу съпругата на венецуелския президент Николас Мадуро - Силия Флорес и срещу вицепрезидента Делси Родригес и министъра на отбраната Владимир Лопес, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Последните двама са сред шестима висши лидери на южноамериканската страна, посочени в новия американски санкционен списък, включващ и три организации.

Мерките предвиждат замразяване на цялата собственост, която те могат да имат на територията на САЩ, и забрана за извършване на финансови операции с тяхно участие, пише ТАСС. 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.