Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Младен Маринов изрази увереност, че най-актуалните издирвани богаташи Ветко и Маринела Арабаджиеви ще бъдат открити, защото "няма къде да отидат".

"Лицата ще се хванат – няма къде да отидат.

Ще бъдат хванати и ще бъдат представени на правосъдието", отклони той въпроса на Виктор Николаев къде са мултимилионерите в момента.

В първото си интервю като министър пред Нова тв Маринов обясни, че понякога акциите се правят при „непланирано развитие“ и затова фамилията е ударена, докато двамата били на почивка във Франция.

Министърът увери, че още не е разговарял с набелязан от него кандидат за главен секретар. На въпрос, че се въртят имената на Христо Терзийски (директор на ГД "Национална полиция") и Ивайло Спиридонов (на ГДБОП), той каза, че "всички те са отлични професионалисти и ръководят много сериозни дирекции, които са гръбнакът на МВР".

Довчерашният главен секретар допълни, че за него по-важно е, че в системата няма трусове, защото си има зам. главен секретар, който в момента със заповед изпълнява длъжността главен (Георги Арабаджиев, б.р.).

По повод задържания репортер на "Биволъ" и румънския му колега Маринов заяви, че за последно ще изясни случая край Радомир.

Ето и думите му:

"Случаят е друг – не говорим за задържане. Получаваме сигнал, действаме незабавно – това означава, че от момента на получаване влизаме във връзка с подаващите сигнала. Контактът е непрекъснат, информацията от тях към нас идва на порции (както стана известно, самите журналисти от "Биволъ" се обаждат в ГДБОП, че ще се горят документи, свързани с корупция, б.р.).

И в това време сме на телефон онлайн... Всичките наши действия са вследствие на подавана от тях информация .До момента, в който ГДБОП - понеже те се намират в София - са потърсили помощ от областната дирекция. Колегите намират мястото, намират чували с нарязани документи и огнище с документи, които не са нарязани, но са тлеели. Дори ги гасят, за да може да се спаси.

И са предприели действия, защото от журналистите идва информация, че се готви още един транш. Съвсем нормално е да сложите там един „секрет“ (т.е. - секретен пост, б.р.). И в тази сметка колегите са задържали едни лица, които са отишли там с фенерчета и са започнали да ровят в документите.

Снети са им сведения, както ще се снема сведение от всеки друг гражданин, който ще се намира на евентуално местопрестъпление с оглед изчистване на причината, поради която той е там.

Случаят е ясен, дайте да продължаваме напред. Самата тази медия знае как сме работили по тях - намекна още Маринов.

Колегите са арестували лица, които с фенерчета отиват на местопрестъпление. След това разбират, че са журналисти."

Освен че се похвали със спад от 8% на регистрираните "битови" престъпления и спад в загиналите и ранени при катастрофи, той каза, че от 65 убийства от началото на годината са ракрити 64. Последното пък е дело на невменяем, който ще бъде настанен в лечебно заведение.

Така Маринов отговори и на президента, който използва думите "мърлява работа" по адрес на МВР.

Новият министър обяви още, че всеки полицай, който работи на терен, трябва да притежава средства за лична защита и затова се правят разчети бронежилетки да се дадат на всички.

Коментари

Маринов, а не можеше ли на

Маринов, а не можеше ли на място да им снемете самоличност? Или ви е трудно? Както и пари броите и описвате на улицата, ама ветковите 10 милиона нещо не ги броихте пред хотела, пък хората у нас нали са свикнали вече да е еднакво отношението към всички граждани, тъкмо се бяха събрали да гледат самото броене, защото повечето не са виждали 10 000 000 лева на куп.
 's picture

Ivan Mirchev

Натъкмиха версията

Доста време им трябваше, за да натъкмят версията. Първо мълчаха, криеха се, бягаха от въпроси. После се обиждаха като ощипана мома. Накрая скалъпиха някакво обяснение, което издиша отвсякъде, но номерът е да го повтаряш уверено и да гледаш лошо като милиционер. Иначе работата е ясна на всички - сложили са там един "секрет", който да охранява унищожаването на документите и журналистите са им объркали плановете.

Секрет

Е, Кобрата го пребиха пред целия свят пък продължи напред, ние ли няма? Нямам повече въпроси към обвиняемия... само... кой е убиеца на Петър Христов и "секрет" галено за "сопол" ли е? Кофти, че 64 от 65 убийства са разкрити, сега като питаме конкретно, ще се окаже, че все това за което питаме е едното неразкрито :(

Младен Маринов, един

Младен Маринов, един процедурен въпрос - след като сте получили сигнала, че ще се унищожават документи, защо сте пристигнали след журналистите на мястото и се е наложило те да ровят с фенерчета, вместо унищожаващите да бъдат задържани за снемане на обяснения и документите иззети?
 's picture

Ivan Mirchev

А уж нямаше арест

Нали нямаше арест, как така сте арестували лица с фенерчета? Не ги ли бяхте поканили да дойдат до районното, за да си говорите?

баба ми

Баба ми казваше: "Хвърля брашно, та да прави мъгла" . В тази мъгла продължавам да питам: доизгоряха ли документите край Радомир? Защото "секрета" като се е занимавало с арест, предполагам, че не е гасил огъня. Питам... ама отговор не очаквам.

E рaзберете се нaй-нaкрaя,

E рaзберете се нaй-нaкрaя, aрестувaни ли сa или не сa? Щото подопечните ви твърдят, че не сa, a вие сегa обрaтното ...
 's picture

cos

cos

А как изглежда този homo sapien

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.