Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Демократична България" оповести декларация по повод позицията на българското правителство по санкциите на ЕС срещу Унгария. В декларацията се казва, че с подкрепата си за Унгария ГЕРБ се нарежда до "пуделите на Путин в ЕС, до Орбан, Льо Пен и Салвини".

От формацията изтъкват, че Борисов работи срещу обединена Европа, защото самият той не спазва европейските стандарти за правосъдие, конкуренция и свободни медии. И се припомня, че Виктор Орбан е подкрепил противниците на присъединяването на Македония към ЕС и НАТО.

Ето пълния текст на декларацията

"Г-н Борисов,

Обръщаме се към Вас, не защото Ви вярваме, а защото – по силата на изборните резултати – Вие сте лидер на най-голямата българска партия и министър-председател на всички българи. И защото получихте гласовете на много български граждани, които искат България да бъде част от Европа, силен и равноправен член на ЕС, а не далечна периферия, троянски кон на източни диктатори.

България е по-важна от нашите различия.

Днес цяла България е изправена пред важно решение – дали ще бъде част от силна и единна Европа, дали ще бъде равноправен член на ядрото на ЕС или ще се върне назад – в бедността и несигурността на 90-те години. И дори по-важно – дали заедно с европейските си партньори ще изградим Европа, която може да защити правата, сигурността и достойния живот на всеки свой гражданин.

Европа, която може да наложи силна обща политика срещу нелегалната миграция и тероризма.

Европа, която може да се противопостави на корупцията и организираната престъпност.

Европа, която защитава личната свобода, свободата на словото и свободата на предприемачеството дори тогава, когато корумпирани властници искат да ги потиснат.

Г-н Борисов, ние разбираме Вашия личен интерес да работите срещу единна Европа – защото сам Вие не спазвате европейските стандарти за правосъдие, конкуренция, свободни медии. Ние разбираме и интереса на олигарсите, които Ви подкрепят – за тях единна Европа означава край на безнаказаното крадене на парите на българските и европейски данъкоплатци. Разбираме и зависимостите на Вашата партия и коалиционните Ви партньори от режима в Кремъл – зависимости, които естествено Ви нареждат до пуделите на Путин в ЕС, до Орбан, ЛьоПен и Салвини. До тези, които блокират общата миграционна политика, общата енергийна политика, общата борба с корупцията.

Но Ви припомняме, че българският национален интерес е противоположен на интересите на олигарсите и източните диктатури. Българският национален интерес е над партийните Ви зависимости и интереси.  В разрез с българския интерес, Орбан застана на страната на противниците на присъединяването на Македония към ЕС и НАТО на предстоящия референдум, като подкрепи прокремълската позиция на ВМРО-ДПМНЕ.

Шикалкавенето и опитите да се криете зад Сидеров няма да помогнат! Заемането на ясна позиция по казуса “Орбан” е неизбежно. Особено след като евродепутатите от ГЕРБ вече избраха да подкрепят неговия корупционен модел на управление и съпротивата му срещу върховенството на правото.

Изправен сте пред дългосрочен избор за идентичността на ГЕРБ и, което е неизмеримо по-важно, за мястото на България в рамките на променящия се ЕС. Ако Ви е останала някаква собствена воля за защита на националния ни интерес, опитайте да застанете, поне външно, до лидерите на единна Европа – до Себастиан Курц и Австрия, до Еманюел Макрон и Франция, до Ангела Меркел и Германия, до Марк Рюте и Холандия. Ако пък нямате тази сила – нека всеки български гражданин види ясно истинското лице на Вашето управление, за да избере бъдещето си оттук нататък, а ГЕРБ открито да се нарече Граждани за евразийско развитие на България."

Коментари

Всички, наричащи се "системни

Всички, наричащи се "системни партии" са пудели на ПутКин!

пуделите на Путин:

" "За" са гласували само петима от седемнадесетте български представители – Филиз Хюсменова, Илхан Кючюк и Искра Михалова от ДПС, Сергей Станишев от БСП и Светослав Малинов от ДСБ. https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/09/12/3310002_koi_bulgarski_evrodeputati_glasuvaha_pr

Я, принцчетата на политбюро

Я, принцчетата на политбюро показват зъбки
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Заглавието на статията не е прецизно!

"Присъедини" означава, че е имало размисъл кой път Борисов да поеме - европейския или евразийския.Че е имало терзание, безсънни нощи, вътрешна борба, за да не пропусне шанса на България. Такова нещо при Борисов никога не е имала и няма да има. Борисов не е чак толкова малоумен, че да развали рахатлъка си заради някаква си България, която никога не може да му донесе повече сребърници от руските. Борисов само е симулирал, че предвпочита е европривърженик. Ако беше истински фен на европейсксата идея, нямаше да ремонтира допотопното руско оръжие срещу много пари. Затова младите ми приятели считат, че Борисов е поел руския път на политическо развитие още при обучението му в Школата на МВР. Изход: МАСОВ, СРЕДНОСТАТИСТИЧЕН БЪЛГАРИНО, нима очакващ някакваш някакви ползи от Доган, Борисов, Сиделровци, Каракачанов - най-излишният човек в Отечеството, без 1 млинута полезен труд за България. Не случайно и тримата вождове от Обединените патриоти декларирахаго с нито един
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Борисов - предателство, двуличие, омерзение !

Заглавието на статията не е прецизно! ”ПРИСЪЕДИНИ” означава, че е имало вътрешна борба у Борисов кой път да избере за Отечеството. Имало е терзания, безсънни нощи, страх да не сгреши. Такова нещо не е имало при Борисов и никога няма да има! Всичко у него е било преструване, демагогия, двуличие, омерзение Затова младите ми приятели считат, че той се продал на руснаците още по време на обучението му в Школата на МВР. Още тогава е избрал пътя на повечето сребърници! . Изход. Масов, средностатистичен българино, опомни се докато не е късно и на бъдещи избори бий шута на Догановци, Борисовци-Цветановци, Ниновци, Сидеровци, Каракачановци, Валсимеоновци, който например стискаха палци Льо Пен да спечели изборите във Франция, за да бъде разрушен ЕС. Превърни посочените герои в политически трупове, защото в противен случай те ще изтрият България от паметта и картата на света!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

ИЗВИНЕНИЕ ИСКРЕНО ЗА

ДОПУСНАТАТА ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА!

Калин

"Демократична България" и въобще автентичното дясно са като античните македонци... Имало ги е някога и някъде, но никой повече няма да ги види в политиката... Всички от политическото гробище после стават лаборанти, коментатори, анализатори...Таня Дончева, Румен Петков, Кадиев, Атанас Атанасов, Радан Кънев...Всички те са анализатори и визионери, но на избори за тях гласуват само роднините им...
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Античните македонци!

Средностатистичен българино, ако продължаваш да гласувяаш за сегщашното политическо статукво, ще се превъплътиш в античен македонец! Никой повече никъде няма да спомене за българското племе, за четирите български държави! Ще изпаднеш необратимо от космическата памет!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.