"Моите отношения с патриотичните ми братя да ги изяснявам по телевизията? Моля ви се"...

Така с усмивка вицепремиерът Валери Симеонов отговори на въпрос пред БНТ как приема думите на лидера на "Атака" и партньор в "Обединени патриоти" Волен Сидеров. Сутринта той обяви, че има "заговор" на НФСБ и ГЕРБ срещу премиера Бойко Борисов, заподозря, че "кръгове около Ветко Арабаджиев" искат смяната и атакуват министърката на туризма Николина Ангелкова и с това е свързан и Симеонов и т.н. 

Вицепремиерът каза, че ще се постарае да не нарича това "лъжи", призова Сидеров сам за приведе аргументи за твърденията си и подчерта, че не познава издирвания бизнесмен. Последният обаче е част от Националния борд по туризъм към Ангелкова и... там подкрепя всички инициативи на министърката.

Симеонов обяви, че е "оптимист" и се надява утре на среща на "Обединени патриоти" търканията в коалицията да бъдат изчистени. Той не каза дали ще се иска оставката на Сидеров като председател на парламентарната група. По-вероятно обаче било да се предложи триумвират да управлява депутатите от формацията.

За министрите и оставките

Валери Сименонов напомни, че НФСБ има взето решение, а то задължава депутатите от партията да гласуват "против" трите министерски оставки. Политикът обаче увери, че кандидат-наследниците на постовете ще бъдат подкрепени от мнозинството. 

Той защити всеки от подалите оставка министър поименно. Попита кога Ивайло Московски или Николай Нанков са били уличени в злоупотреби или корупцията, или че не си вършат работата - той не помни такъв случай. На уточнение, че заради Московски Николай Колев-Босия гладува 80 дни, вицепремиерът каза:

"Мислех, че разговорът е сериозен". 

После обясни, че толкова дълга гладна стачка Босия бил за "Гинес".

Защита получиха и Нанков, и Валентин Радев, който бе похвален, че е направил много важни неща. 

 "Почакайте другата седмица. Понякога в живота има изненади. И приятни изненади" - така Симеонов отговори - отново усмихнат - на въпрос ще има ли други рокади в правителството, освен настоящите, които ще се гласуват в четвъртък.