Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият президент на САЩ Барак Обама призова снощи избиратели в Калифорния да се мобилизират за изборите, за да дадат властта в Конгреса на Демократическата партия, предаде Асошиейтед прес. Той порица политиката на страха на действащия президент Доналд Тръмп, без обаче да го назове поименно, отбелязва Франс прес.

"Ние сме изправени пред труден момент", заяви Обама пред избиратели в Анахайм, традиционно републикански район в щата Калифорния, който обикновено печелят демократите. На изборите в средата на мандата, които ще се проведат през ноември, "имаме възможност да върнем малко здрав разум в нашия политически живот".

Барак Обама бе посрещнат сърдечно от избирателите.

И предупреди.

"Ако не отговорим сега, нещата може да се влошат", предупреди бившият президент, призовавайки избирателите да изпратят ясен сигнал да се сложи край на "цикъл на гняв и разделение".

"Най-голямата заплаха за нашата демокрация не е един човек, а апатията и безразличието", подчерта Обама.
Кратката и трезва реч контрастираше с изявленията му предишния ден в Илинойс, когато той отправи нападки срещу Тръмп въпреки американската традиция бивши президенти да не критикуват тези, които са ги заменили на поста, отбеляза БТА.

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Ех, как се бях затъжил за Убанги!

За 60 минути реч, наблюдателите преброиха, че Барито употреби 102 пъти, "Аз", "Мен", "Моя". Друго интересно няма.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.