Благотворителният "Мач за рака" на Стилиян Петров на стадион "Селтик парк" в Глазгоу събра футболни звезди, привлече към 20 хиляди зрители и завърши 3:3.

Партньор на Стенли за добрата кауза беше английският национал Джеймс Милнър от "Ливърпул". Двамата бяха капитани на тимовете си. Селекцията на Петров игра с клубните цветове на "Селтик" и в нея личаха Христо Стоичков, шведът Хенрик Ларсон, друг национал на "Трите лъва" - Ашли Йънг, с когото Стан игра в "Астън Вила", Роби Кийн и един куп знаменитости на "детелините". 

Треньор на тима беше Брендън Роджърс, който е настоящият треньор на "Селтик".

Не друг, а лично Юрген Клоп предвождаше "червените" на Джеймс Милнър. Там имаше играчи, свързани с "Ливърпул", но и такива, които никога не са носили екипа на 5-кратния европейски шампион. Като например Жоан Капдевиля, световен и европейски шампион с Испания. До него застанаха бившите английски национали Джо Харт, Джейми Реднап, Джулиън Лескът, Оуен Харгрийвс ("Байерн" Мюнхен и "Манчестър Юнайтед"), Емил Хески, Дирк Каут, Луис Гарсия, синът на Джордж Бест - Калъм...

Головете за "зелено-белите" вкараха Роби Кийн, Ашли Йънг и Гейбриъл Агбонлахор, който също познава добре Стилиян от "Астън Вила".

Точни за състава на Милнър бяха Джеръми Линч и Капдевиля (2). В отборите и на скамейките места заслужиха и ентусиасти, които дадоха най-много пари в благотворителния търг преди срещата.

Стилиян с Хенрик Ларсон, бивш играч на "Селтик" и шведски национал, огорчавал няколко пъти България.

Двубоят премина при отлично настроение с много закачки между асовете на терена и на скамейките. Преди началото прозвуча химна на феновете "Ливърпул" - "Вие никога няма да останете сами". Песента се използва и от "Селтик".