Приказката на Джон Милман приключи на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ по тенис и нейният край бе написан от Новак Джокович. В предишната фаза австралиецът (№55 в света) изненадващо изхвърли Роджър Федерер, но този път преклони глава пред фаворита - 3:6, 4:6, 4:6.

Макар и в късните часове в Ню Йорк, двубоят се игра при жега и висока влажност, изцедили силите на двамата съперници. В един момент Милман помоли Новак за пауза, за да може да се преоблече в съблекалнята.

Джокович доминираше. Той допусна само един пробив - в третия сет, когато получи предупреждения за просрочване на времето при сервис. Така резултатът стана 3:3, но Милман се пропука малко след това и сърбинът спечели чисто.

Натежаха по-високата класа и опит на бившия №1 в света.

На полуфинала Джокович ще спори с Кей Нишикори (Япония), победил Марин Чилич (Хърватия) с 2:6, 6:4, 7:6(5), 4:6, 6:4 в един от най-напрегнатите двубои на US Open тази година.

Двамата се гонеха в резултата и си поделяха надмощие, като в крайна сметка японецът надделя и се завърна на голямата сцена след проблемната 2017 г. Същито може да се каже и за Новак Джокович, който вече триумфира на "Уимбълдън".

Другият полуфинал при мъжете противопоставя Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро.