Робин Райт отново направи изказване за бившия си колега от снимачната площадка на „Къща от карти“ Кевин Спейси и каза, че вярва във втория шанс. В сериала на „Нетфликс“, актрисата играе Клеър Ъндърууд – съпругата на хищния конгресмен Франк, който по нечисти начини се добира до президентския офис.

В интервю за списание „Нет а порте“ Райт заявява, че опозореният актьор заслужава втори шанс, ако иска „да се поправи“.

„Не знам как да коментирам това, наистина – казва тя. – Вярвам, че всеки би могъл да се поправи. В този смисъл, вторите шансове или както там ще ги наречете – абсолютно вярвам в тях. Нарича се порастване.“

Актрисата разказва, че не е говорила със Спейси, откакто той беше уволнен от продукцията, но е убедена, че „той ще установи връзка, когато е готов“.

„Мисля, че така трябва да бъде“, допълва тя.

Първият път, когато Райт коментира отношенията си с колегата си, беше пред Савана Гътри по Си Ен Ен. Тогава тя каза, че връзката между тях двамата била единствено „професионална“ и че познавала Спейси само като майстор на актьорския занаят, но не и като човек.

И докато е сигурна, че мъжете обвинители са в правото си да разкажат своите истории, тя добави, че „съжалява всеки, чийто живот е изложен на публичната арена“.

„Това е кошмар, представяте ли си? Ние работим, споделяме изпълненията си със зрителите. Защо трябва частният ни живот да е публичен? Мразя тази част от индустрията. Вярвам, че личният живот на всеки трябва да си остане личен. Позитивен, негативен, неутрален – не мисля, че това засяга другите“, коментира актрисата.

По-нататък добавя, че не става дума само за движението #MeToo:

„Говоря за медиите. За излагането на показ. Непознат човек решава, че знае кой си и… това е криминално, наистина“.

Звездата е в сериала, откакто той за пръв път се излъчи по „Нетфликс“ през 2013 г. В последния, шести сезон, тя ще бъде в главната роля, след като в последните епизоди героинята ѝ успя да седне на президентското кресло.

На въпрос за предстоящата развръзка в „Къща от карти“, Райт отговаря, че финалът е изключително изпипан.

„Не знам дали можеше да се справим по-добре“, казва актрисата.

Първото обвинение за сексуален тормоз срещу Спейси се появи през октомври 2017-а от Антъни Рап, който твърди, че 26-годишният тогава актьор се възползвал от него, когато бил на 14 години.

Премиерата на новия сезон на „Къща от карти“ е на 2 ноември по „Нетфликс“.

"Площад Славейков"