Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена."

Това се казва в официална позиция на Симеон Сакскобургготски, публикувана на официалния му сайта kingsimeon.bg. Поводът е решението на СГС дворецът "Врана" да се върне на държавата.

"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства", пише още бившият премиер, като заплашва, че ще го принудят да мине във второ изгнание.

И допълва: Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти. 

Комплексът "Врана", в който влиза централна сграда на двореца с площ от 2013 кв.м, още над 20 постройки, оранжерии, е почти 1000 дка. Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Симеон Сакскобургготски благодари в изявлението си за подкрепата, която е получил в последно време.

"Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично. В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!", заявява още той.

Досега съдът е признал окончателно собствеността на държавата върху дворците "Кричим", "Саръгьол" и "Ситняково". Държавата печели и делата "Царска Бистрица" и двореца "Врана", но решенията не са окончателни. Съдът не се е произнесъл само за делото за 16 500 дка гори в Рила.

Ето и пълното изявление на Симеон Сакскобургготски:

Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът “Врана” не е наша собственост! 

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично. 

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна! 

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства. 

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти. 

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена. 

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност! 


Симеон II

Коментари

Хе-хе!

Колкото забелязаха в чужбина, че си станал премиер на страната!
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

хайде

пътувай. Кой те иска тук.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"официалния му сайт

"официалния му сайт kingsimeon.bg" kinsimeon - баси нахалството Името да беше нещо свързано с "кобурготски", а то "kng". Отврат. ... Одъртел и изкуфел
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

С т. нар. Цар българите трябва да сме по-снизходителни и

милостиви! Останал сирак, с пощаден живот, за разлика от децата, кучето и лекаря на цар Николай ІІ, и политически осиновен от Сталин и Берия, той е задължен да бъде русомазник, за разлика от Нинова, сидеровци, каракачановци, догановци, гербаджийци, които сами доброволно са избрали пътя на русопредателството заради тлъста баница, а не по идейни или хуманистични съображения.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.