Алън Айверсън, един от най-великите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада за своето време, е забелязан да проси пред "Ленъкс мол" в Атланта, Джорджия, пише сайтът The News Nerd. Неколцина посетители на търговския център се оплакали, че мъж в окаян вид ги притеснява за дребни пари. Когато един от охранителите се приближил до просяка, за да го разкара, с ужас забелязал, че това е бившият национал на САЩ и легенда на "Филаделфия 76".

"Това бе едно от най-трудните неща в моя живот - да кажа на един от идолите ми да напусне мола, споделя Джейсън Сийуърт. - Беше много тъжно да го видя така. Надявам се, че ще успее да се вземе в ръце и някак ще си върне живота."

39-годишният Алън Айверсън прекрати кариерата си през октомври миналата година, като номерът му - 3, бе изваден от употреба във "Филаделфия" в негова чест. В последните години на игрището той бе бледа сянка на някогашната си сила като гард и реализатор. За кратко мина през турския "Бешикташ", преди да се завърне в Америка. Само от заплати е заработил 154 милиона долара, а състоянието му се изчисляваше на повече от $200 млн.

Притежава пенсионен фонд в размер на 30 милиона долара от фирмата за екипировка "Рийбок", до който обаче не може да се докосне до навършване на 55 г.

През 2012-а, когато се развеждаше, Айверсън изрече една от прочутите си реплики, вадейки празните си джобове: "Нямам пари дори за чийзбургер".

Алън Айверсън, който 11 пъти е играл в мача на звездите на НБА, като в два от тях бе определен за най-полезен играч, бе прочут със склонността си да харчи за имоти, бижута, коли и т.н. Той дължеше близо 900 000 долара на бижутер. Твърди се, че сега е бездомник.