Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Диего Гонсалез Алонсо е името на крайния собственик по документи на фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик", която остави без застраховки 270 000 шофьори в България. Това показа проверка на Биволъ в търговските регистри на Кипър и Люксембург. Негови партньори в България са свързани с групировката СИК.

Самият Алонсо признава пред испанската медия Infolibre.es, че е едноличен собственик на люксембургската фирма Hispakol, която е краен собственик на кипърския застраховател „Олимпик“. По документи той се явява и управител на Hispakol.

Медията припомня, че през 2015 г. испанската Комисия за финансов надзор CNMV е предупредила, че управляваната от Алонсо компания JD Business Capital няма право да извършва финансови инвестиционни услуги в Испания. Испанските медии тогава коментират, че става дума за поредния "гаражен финансист". Малко след публикацията на CNMV сайтът на JD Business Capital изчезва, което се тълкува като замитане на следите.

Въпреки червената лампа от Испания, българската КФН, която също разполага с данните за крайните собственици на застрахователната компания "Олимпик", е оставила фирмата да функционира в продължение на години и да набере над 270 000 клиента. В крайна сметка през май т.г. тя беше принудена да отстрани "Олимпик" от застрахователния пазар заради сигнал от кипърския застрахователен надзор.

Няколко седмици преди "Олимпик" да бъде обявена в несъстоятелност в Кипър, което се случи през май т.г., компанията майка Hispakol купи за 17 милиона евро бизнес с дистанционни курсове за квалификация от испанския синдикат UGT, който е близък до испанските социалисти. Сделката, сключена в края на април 2018 г. предизвиква недоумение, защото Hispakol няма никакъв опит в тази област.

Преди два дни бившият шеф на НСС и председател на партия ДСБ Атанас Атанасов обяви, че "всички знаели" кой стои зад "Олимпик".

Според него това са собствениците на фирмата "Бул Инс". Атанасов не представи доказателства за това твърдение.

От Търговския регистър става ясно, че Крум Крумов, който в момента е управители на "Бул Инс", в миналото е бил управител на клона на "Олимпик" у нас.

Собствеността на "Бул Инс" е свързвана с братята Красимир и Николай Маринови, известни като "Маргините".

Връзка със СИК се открива и през фирмата "Фокус Пропърти" АД, която е собственост на кипърската „Олимпик“. Един от директорите Петьр Паунов е бил съдружник в консултантската фирма "Би енд Си Консултинг" със Силвия Панагонова, вдовицата на убития сикаджийски бос Милчо Бонев – Бай Миле

Ако Диего Гонсалез Алонсо се явява подставено лице на собствениците на "Бул Инс", става дума за нарушение на Закона за разкриване на офшорните собственици приет по инициатива на депутата и медиен магнат Делян Пеевски.

Единственият начин да стане ясно кои са реалните собственици на "Олимпик" е Алонсо да направи самопризнания, ако срещу него бъде заведено наказателно дело и той стане свидетел на прокуратурата. Засега обаче българските власти и прокуратура не дават индикации, че ще търсят наказателна отговорност за ограбването на над 270 000 български граждани.

Коментари

...

Тоест, ако правилно разбирам статията, крайните собственици са български мафиози, а испанецът е тяхно подставено лице. Би било жалко, ако не се проучи историята докрай, но предвид какво стана с КТБ, имам съмнения, че това ще се случи.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Уважаеми Биволъ,

Ние, гоцеделчевци , оценяваме високо Вашата професионална дейност, но не и политическата Ви. Вие изтъквате, че единственият според Вас начин да се разбере истината е, ако Алонсо станел свидетел на прокуратурата. Алонсо дори и да назове най-подробно цялата плетеница от фалшиви собственици, абсолютната истина по случая, тя пак няма да излезе наяве. Защо? Защото заданието България да бъде смрадливо вегетираща държава е съвременната стратегия на Москва за европейска и натовска България. Ако България от неуредена руско-турско-азиатски тип държава се превърне в европейска, и руснаците и турците ще питат Путин и Ердоган защо България просперира, а те – не. Путин, особено, желае България да е грозната витрина на ЕС. Путин си е осигурил изпълнители на тази руска стратегия за България и всяко зло причинено на българите от руските слугинки, е мехлем за русите и за турците. Главният контрольор за спазване на руската заръка у България е българският гражданин Доган, който се крие от българския народ като лалугер дупка. Топ изпълнители са Борисов, Цветанов, прокуратурата, Нинова, фалш-патриотите, цялото НС и цялото правителство, с изключение на единици, които от време на време имат краткотрайно патриотично просветление. Многовековното ерозиране на националната ни идентичност от страна на двете „роднински” империи вече дава резултати: българите не могат да организират нито един протест срещу ислямизацията на Отечеството, както и срещу руското насилничество и ограбване. Плащаме високата цена на руския газ и триеме латарийни билети. Още веднъж: защо в България не може да се стигне до истината, а примерно в Румъния – може. Защото такова е заданието и защото България се управлява от предатели на народа ни, но „горди” руски слугинки. Изход – всеки българин, милеещ за отечеството си, денонощно трябва да посочва на деца и внуци виновниците за лошотиите. А на избори Борисовци, Цветановци, Ниновци, фалш-патриотити и най-вече Догановци и Местановци, трябва да бъдат изринати на политическото бунище. Докато Борисов, Президентът, и редица ни управляват, ще рухват банки, фондове, включително и пенсионни. Ако и сега 270-те хиляди не организират як протест и не поискат предсрочни избори за прочистване отечеството ни, означава, че сами избираме пътя на зависимостта и мизерията и обезбългаряване на милото ни Отечество. И всеки, който мисли, че ВИС и СИК са окончателно изкоренени, означава, че не живее в съвременна България. Задайте този въпрос на Борисов, Нинова, ДАНС и редица, и ще видите, че ще ви отговорят по същия начин!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.