Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България остана без медал от европейско първенство по лека атлетика за първи път от Хелзинки през 1971 година. В 22-ия шампионат на Стария континент в швейцарския град Цюрих участваха 21 наши състезатели в 15 дисциплини. За щафетата на 4 по 100 метра беше заявена и Радостина Стоянова, но тя не се включи. 

Деветима от атлетите ни - Ивет Лалова (100 метра), Габриела Петрова (троен скок), Ваня Стамболова (800 метра), Румен Димитров (троен скок), Георги Иванов и Радослава Мавродиева (гюле), Силвия Дънекова и Митко Ценов (3000 метра с препятствия) и Тихомир Иванов (скок височина) преодоляха квалификациите и се класираха на финал. Но не успяха да стигнат до почетната стълбичка, с което прекъснаха серията от 11 поредни континентални шампионати след "Рим '74" с поне едно отличие за България. 

Най-близо до медалите бяха Ивет Лалова и Габриела Петрова. Лалова остана пета в спринта на 100 метра и не успя да защити титлата си от "Хелзинки 2012". Петрова също завърши пета на троен скок с личен рекорд. Силно се представи и Ваня Стамболова, която също направи най-добро лично постижение за шеста позиция в бягането на 800 метра. 

20-годишният Тихомир Иванов се нареди седми на скок височина при дебюта си на голямо състезание при мъжете. В осмицата влезе и Силвия Дънекова, която завърши осма на в бягането на 3000 метра стипълчейз.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.