Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И днес с Министерският съвет реши да раздаде доста пари - този път за "реализиране на значими общински проекти и за ремонт на храмове".

"Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини за 2018 г. в общ размер на 110,9 млн. лв. и 358 хил. лв. за ремонт и довършителни дейности на православни храмове в гр. Варна и гр. Русе.", съобщи пресслужбата на правителството след заседанието днес. 

В съобщението са дадени само няколко примера. Например Пловдив получава 9 млн. лв. за финансиране на изграждането на нова или обновяване на съществуваща културна инфраструктура (художествени галерии, кина, зали за временни експозиции) и за обновяване на друга градска среда (площад „Централен“ и прилежащи културни пространства и др.). Парите са в изпълнение на програмата за подкрепа на града под тепетата, който е избран за Европейска столица на културата пред 2019 г. 

София получава допълнителен трансфер от 15 млн. лв. за финансиране изграждането на разширение на метрото – Трета метролиния, етапи І и ІІ, участъка от бул. „Владимир Вазов“ – ЦГЧ – жк „Овча купел“ – кв. „Горна баня“. Проектът е продължение на изграждащата се Трета метролиния от бул. „Владимир Вазов“ до жк „Овча купел“ със съвместна жп спирка и метростанция на жп линията София-Перник в кв. „Горна баня“ и ново метродепо в кв. „Земляне“. 

Дотук примерите са за около 24 млн. лв. Не се съобщава останалите пари до 111 млн. лв. в кои общини отиват. Пише само: 

"С постановлението са одобрени средства по бюджетите и на редица други общини, които са предназначени приоритетно за ремонт на общинска улична мрежа и за реализиране на редица инфраструктурни проекти в подкрепа на общинската социална и жилищна среда".

Очаква се постановлението на Министерския съвет да бъде публикувано. 

Допълнителните трансфери по бюджетите на общините и по бюджета на Министерския съвет се предоставят за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2018 г. и за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 г., съобщават още от правителството. 

Опозицията редовно критикува властта, че се раздават милиони с постановления, вместо тези разходи да са заложени в годишния закон за бюджета на държавата. 

Коментари

Darina Ivanova's picture
Darina Ivanova
SummerDreams

А дали срещу парите има отчет

А дали срещу парите има отчет какво и от кого е свършено?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.