Когато Том Ханкс и технологиите на XXI век се срещнат, се случват странни и любопитни неща. Например iPad-версия на пищеща машина от началото на ХХ век.

Освен че е български зет (женен е щастливо от 1988 г. за Рита Уилсън - дъщеря на българския емигрант Асен Ибрахимов), актьорът с 2 награди "Оскар" за главна мъжка роля най обича да повдига настроението на хората. Наскоро в Instagram-а на тийн идола Джъстин Бийбър се появи видео, на което 58-годишният Том Ханкс танцува на песента This Is How We Do It, облечен като равин. Сега живата легенда на Холивуд пусна това измислено лично от него приложение за iPad под името Hanx Writer

Всъщност с него Том развива съвременните технологии в обратна посока. На съвременните притежатели на всички възможни електронни джаджи той предлага да се "върнат" години назад, използвайки нещо като истинска пишеща машина, вградена в таблета на Apple. Своето творение актьорът нарича "подарък за хипстърите-лудити от бъдещето" (лудитите са английските работници, които в началото на XIX век протестират срещу технолочичното развитие в промишлеността и унищожават машини и специално оборудване).

А приложението Hanx Writer вече се предлага напълно безплатно в App Store.