Дали рускините ще забременеят от футболисти, гостуващи за Световното, явно не касае само консервативните депутатки в руската Дума, а и веригите за бързо хранене.

Ден след като народната представителка Тамара Плетньова препоръча на сънародничките си да не спят с цветнокожи спортисти, местният "Бъргър Кинг" излезе с контрапредложение.

Всяка жена, забременяла от футболист, има шанс да получи 3 млн. рубли (40 000 eвро) и безплатни сандвичи доживот. Защото така получават "най-добрите футболни гени" и "осигуряват успеха на руския отбор за поколения напред".

Кампанията е публикувана в местната социална мрежа "Вконтакте" и реакцията на руснаците е моментална. Дали заради препоръките на Плетньова, или заради откровено сексистката идея, множество потребители реагираха остро и "Бъргър Кинг" побърза да изтрие съобщението. 

"Поднасяме извиненията си за това изявление. То е твърде обидно. Благодарим ви за обратната връзка и ви съобщаваме, че сме премахнали всички материали, свързани с изявлението", написаха те след това.

Това не е първият рекламен гаф на местния "Бъргър Кинг". През 2017-та те рекламираха обичайната си оферта "вземи един, получи втори безплатно", използвайки образа на 17-годишна жертва на изнасилване, имала смелостта да разкаже за преживяването си в телевизионно предаване.