Отстранените от ръководството изпълнителни директори на Корпоративна търговска банка (КТБ) изпратиха поредното си съобщение до медиите, което се превърна в почти ежедневна практика. В него те намекват, че покрай квестурата от затворената банка се изнасят оригинални документи, което може да попречи на работата ѝ при евентуално отваряне на институцията.

Според тях покрай ваденето на документите може да се достигне и до изнасяне на търговска тайна. Заради тези практики те са изпратили молба до главния прокурор и до управителния съвет на БНБ с копие до министрите на правосъдието, на финансите, на вътрешните работи и до квесторите на КТБ, в която изразяват "огромното си безпокойство за това, което се случва в и около КТБ".

Молбата е за "съдействие да бъдат прекратени незаконосъобразните действия, засягащи стабилността и сигурността на банката и нейните клиенти и да се предприемат незабавни действия за опазване на оригиналните документи на КТБ в рамките на кредитната институция и за пресичане на незаконосъобразните действия, свързани с разпространяване на информация на КТБ, която е  банкова тайна".

Ексшефовете на КТБ имат основание да твърдят за изтичане на информация, защото през последните седмици често-често в медиите излизат публикации за размер на влогове, условия на кредити, както и сделки с имоти на лица от ръководството на институцията, както и на публични личности, които са поверили доста сериозни средства на затворената банка.