Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кандидантът за президент на Турция от основната опозиционна Републиканска народна партия Мухарем Индже се срещна с турски граждани в Кърджали снощи.

Повод за посещението му беше благотворителна вечеря Ифтар, която Кърджали дава заедно с турските общини Одрин и Силиври. Той бе придружен от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, с когото произнесоха речи пред потенциалните избиратели на Индже - български турци с двойно гражданство, които имат право да гласуват на изборите на 24 юни.

Мухарем Индже между лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и кмета на Кърджали Хасан Азис.

"В последните години обстановката в Турция е много напрегната. Турция е разделена. Хората искат свободата си", казва той, цитиран от "Офнюз". "Често ме питат кой е най-големият ми проект. Най-големият ми проект е хората в Турция отново да са спокойни, да сме заедно, да няма десни и леви, турци и кюрди. Свобода в Турция, свобода на Балканите и в целия свят! Така, както ни е завещал Кемал Ататюрк!"

"Посоката на Турция е членство в Европейския съюз", изтъкна Индже.

Участниците в благотворителната вечеря Ифтар.

Бившият учител по физика и настоящ депутат Мухарем Индже бе издигнат в последния момент за кандидат за президент от най-голямата опозиционна партия в южната ни съседка. Дългогодишният депутат от района на Ялова, северозападна Турция, близо до Мраморно море, е известен като един от най-енергичните говорители на опозицията в парламента.

Той обеща, че ще бъде "президентът на 80 млн., десни и леви, алевити и сунити, турци и кюрди". Турски издания го определят като "умерено консервативен“. Социолозите му дават до 25% от гласовете на първи тур.

Индже отпътува от Кърджали късно в четвъртък вечерта, за да участва в голям предизобрен митинг в Бурса.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.