"Нека се дава пари за народа, а когато останат пари, да се купуват скъпи играчки", заяви днес пред парламента лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Критиката му е към политиката на въоръжаване на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който вече прекара два от три проекта за модернизация на армията. Според Марешки, това са излишни харчове, които трябва да се пренасочат за образование, здравеопазване и национална сигурност. Той още вчера поиска спиране на сделката за нови изтребители за 3,3 млрд. лв. и мораториум върху въоръжаването.

"България е изправена пред грабеж в пъти по-голям от този, който не сме се излекували - КТБ. Той може да бъде направен от глупост, от страх или от корупция", каза още той.

И посочи, че ВМРО и "Обединените патриоти" са посочили като свои основни приоритети увеличението на пенсиите и разполагане на полицаи във всяко едно населено място, но първото е свършено ограничено, а второто - въобще не е. "Патриотите" явно отстъпват от предизборните си обещания, смята той.

Техните депутати в парламента не пощадиха лидера на "Воля".

"Покрай джендър идеологията политиците започнаха да си сменят не само пола, но и убежденията и предизборните програми", заяви Искрен Веселинов. "Така творческите превъплъщения на един преждеговорищ политически лидер, който през последните месеци прави опит да прави доста пируети в политическото пространство. Както е бил за бизнеса, така се оказва защитник на пенсионерите."

Но и самият Каракачанов не пропусна да отговори на Марешки, коментирайки пред журналисти:

"Веселин Марешки разбира от лекарства и е по-добре да си пие хапчетата, вместо да се занимава с българската армия."