Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Великобритания ще търси начини да засили политиката на партньорите си срещу Русия и дезинформацията от Москва, както и ще преразгледа традиционните си връзки с Кремъл, пише "Гардиън", цитиран от РИА Новости. 

Лондон ще използва няколко предстоящи международните срещи на върха, за да призове за стратегия, която да се противопостави на руската дезинформация и да предизвика преосмисляне на политическия диалог с Москва, след агресивната кампания на Кремъл в отричането за използването на химически оръжия във Великобритания и Сирия.

Британските дипломати планират да се възползват от четири големи форуми на върха – Г-7, Г-20, НАТО и Европейския съюз – за да се опитат да задълбочат съюза срещу Русия.

„Външният министър Борис Джонсън приема поведението на Русия в сирийския град Дума и в Солсбъри като повратна точка и е уверен, че международната подкрепа за Великобритания е достатъчна, за да се постигне повече в политиката срещу Русия“, заяви британски дипломат. В Дума правителствените войски на Асад използваха химическо оръжие, а Москва се опита да прикрие престъплението, а в британския град Солсбъри бе направен опит да бъдат отровени бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Лондон хвърля вината за използването на нервнопаралитичното вещество новичок изцяло върху Кремъл.

Областите, в които Великобритания най-вероятно ще се насочи, са контрирането на руската дезинформация и намирането на механизъм за засилването на отговорността при използването на химически оръжия, пише изданието. 

Отношенията между Лондон и Москва рязко се изостриха след отравянето на Скрипал. Сега представители на външното министерство признават, че вкорененото нежелание да се застава срещу Русия, което е било водещо в дипломатическото мислене на Великобритания, вече се е изпарило. 

Коментари

Държавата Брекзит и Свирчо (BJ) продължават

да се опитват да раздухват вражди и конфликти в ЕС и на ЕС с останали свят, с надеждата това да отслаби съюза и да даде някакви преимущества на изпадналите "консерватори" в домашните им политически битки. ОК винаги е била спец в едно - сеенето на вражди и омраза.

Колкото то тази небългарска контра-дезинформация:

"след агресивната кампания на Кремъл в отричането за използването на химически оръжия във Великобритания и Сирия" на агитпропчиците, да напомним: 1. "Доказателствата" за използване на "химически оръжия" в Сирия се изчерпват засега с "информация от социалните мрежи", т.е. каквото нашите партньори и техните "умерени главорези" са нафотошопили. 2. На място в Сирия има екип на ОЗХО (на когото беше попречено с НАТОвски бомбардировки да отиде веднага), чието разследване би трябвало да даде яснота по ФАКТИТЕ на обвиненията за употреба на "химически оръжия". Разумната позиция е да се видят техните заключения преди да се решава каква "стратегия" и против кого да се приема. 3. Сред бомбардираните в Сирия цели, уж "извършвали дейности" за "изследвания, производство, и съхранение" на химически оръжия има поне една научна институция, която -- ДОКАЗАНО от СКОРОШНИ ИНСПЕКЦИИ на ООН -- Н Я М А дейности, свързани с такова. Т.е. оправданието за бомбардировките беше традиционна лъжа на ОК, САЩ и Франция, подобно на размахваните срещу Ирак епруветки. Аман от лъжливи "новини".

Британският елит

Британският елит се чуди каква беля да направи, за да вкара ЕС, от който гражданите го накараха да излезе, във война с Русия. Тия да не са сбъркали в кой век да се родят?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.