Веселин Марешки и партията му "Воля" се легитимираха като сподвижници на "Движение за Европа на нациите и свободите", в което един от ръководителите е Марин Льо Пен - лидерката на Националния фронт във Франция. 

Родният политик е държал реч по време на лидерската среща на европейската група от евроскептици, изповядващи нациализъм и консерватизъм, в която участват още австрийската Партия на свободата, крайнодесните Алтернатива за Германия, италианската Северна лига и т.н.

"Пред всички нас стои голяма цел. Нужно е да разтърсим Брюксел и цяла Европа. Общата ни мисия е да спасим истинските европейски ценности, идентичността и независимостта на държавите, да излезем от хватката на задкулисието. Да дадем урок на всеки самозабравил се политик, дръзнал да предава интереса на народите ни", е заявил Веселин Марешки на сбирката в Ница, цитиран отг пресцентъра на партия си.

Форумът е под мотото ”Фестивал на нациите” и на него пристъстват президентът на Движението Геролф Анеманс, Марин льо Пен, Харалд Вилимски – генерален секретар на австрийската Партия на свободата, Томио Окамура- лидер на чешката партия "Свобода и пряка демокрация" и др. Лидерът на "Северна лига" Матео Салвини е изпратил видеообръщение към партньорите си - не можел да присъства лично, защото участва в преговорите за ново италианско правителство. А самият Марешки е поздравил Салвини и партията му за отличното представяне на изборите: 

"Те ("Северна лига" - б.р.) доказаха, че патриотичните партии придобиват все по-голямо влияние, защото са истински и близо до хората. А това значи, че всички сме на верен път", казал лидерът на "Воля". 

Марешки представил програмата на "Воля" и "борбата с трите "К" - корупция, картел и контрабанда.

"За първи път сме представени в българския парламент. Ролята ни е важна, защото сме истинската алтернатива на статуквото и с работата си го показваме всеки ден", заявил Веселин Марешки по време на форума.

Обяснението защо "Воля" е приела поканата на Движението за Европа на нациите и свободите за присъединяване е сведено в няколко думи -  заради общата визия за промяна на ЕС, съобщиха още от партията. Марешки е дал няколко конкретни примера на политики на Брюксел спрямо България, които са ощетили страната и народа - спирането на реактори от АЕЦ "Козлодуй", негативното отношение на европейските политици към включване на България в проекта "Южен поток" и др.

Според Марешки също така санкциите срещу Русия рефлектират негативно върху икономиката и търговията, т.е. страдат хората и бизнесът.

"България трябва да бъде мост за взаимноизгодното сътрудничество, а Брюксел се опитва да ни наложи ролята на преграда, от което страдат най-вече нашите държавни приоритети. Издигането на стени не е в интерес на Европа", заявил още Марешки.

Ето какво още е казал Марешки по време на форума:

"Искам да ви подаря една невероятна мисъл на един велик революционер, Апостола на българското освобождение от турското робство през 19 век- Васил Левски, който е казал: "Времето е в нас и ние сме във времето". Така че, приятели, времето ни зове! Знам, че ще се справим".

В рамките на форума във Франция, лидерът на "Воля" провежда и серия двустранни разговори. Той е придружен от народните представители от ПГ на "Воля" Полина Цанкова и Андон Дончев.