Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Изчезваме като нация, хора, изчезваме като народ."

"ГЕРБ управлява от 8 години, а той лично (Бойко Борисов - б.р.) е във във властта от 2001 г."

"Какво ни предлагат - преуморена, безидейна власт... Властта днес крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си. Затова ви поздравявам за смелостта ви, че сте тук..."

Така лидерката на БСП Корнелия Нинова се обърна към симпатизантите на БСП от София и докарани от цялата страна, събрали се пред Министерския съвет - крайната точка на първомайското шествие "срещу мизерията, бедността и корупцията". Това бе надсловът на традиционната сбирка на социалистите в столицата на Международния ден на труда 1 май. 

Речта на Нинова бе кулминацията на проявата - тя говори последна от събралите се на президиума хора. Повечето - сигурно в опит за символика, облечени в бели ризи. 

Площадът в "карето на властта" в София слушаше попритихнал думите й под прозорците на Министерския съвет, въпреки че този път самата реч не изобилсваше от конкретика за политиките, а бе построена предимно върху "общовойскови" послания срещу настоящата власт. Почетен бе и президентът Румен Радев - по думите на Нинова "народът тук го подкрепя" и всички трябва да изпълнят заръката "да пуснем прожекторите", за да се осветли "истинското лице на властта". 

"Да осветим истинското лице, а не това, което от телевизора ни обяснява, че държавата цъфти. Истинското лице е протипо от кражби и корупцията. Прожекторите светнаха, но отвън. Г-н Борисов, и в доклада на Държавния департамент на САЩ казаха - цялото управление е пропито от корупция, няма свобода на словото, газите човешките права в България. Най-авторитетни издания ви казаха – на върха на председателството на Съвета на ЕС е най-корумпираната и най-бедната държава в съюза, управлявана 8 години от Бойко Методиев Борисов", заяви Корнелия Нинова и призова социалистите от цялата страна "да светнат прожекторите" и за управлението на ГЕРБ по места. 

Очаквано лидерката на социалистите преповтори данни как 1,5 млн. души живеят под прага на бедността, 400 000 - с доход под минималната работна заплата, а 4 милиона - със заплата под средната.

"Нов" аргумент за упадъка, предизвикан от управлението обаче се яви това, че за миналата година у нас има 61 милионери повече. Атакувани бяха и "корпорациите", които печелели все повече, докато народите ставали все по бедни - тази част от речта бе отнесена към света въобще, не само към България. Корпорациите пък купували политиците, които пък им гарантирали още повече печалби, описа положението Нинова. 

Единствената конкретна политика, която се чу от Нинова, бе идеята й за замразяване на депутатската заплата, която иначе се индексира всяко тримесечие, а от нея зависят и заплатите на президент, премиер, министри, членове на държавни комисии - общо към 400 души от най-високия ешелон на "политическо-административната структура", както Нинова обобщи. Заплатите на изброените зависят от средната работна заплата в обществения сектор, която се изчислява от НСИ на всеки три месеца. И ако тази средна заплата намалява - то и депутатската намалява. И обратното. Нинова обаче настоя, че политиците трябва да се откажат от привилегиите си.

"Ако не се откажете сами - народът ще ви откаже. Срещу тази наша политика стои стена, която иска да опази придобивките си. Но ние с нова енергия ще продължим тази борба", закани се соцлидерката.

По думите на Корнелия Нинова Бойко Борисов и управляващите са "обявили война на всичко и всички" - на президента, на опозицията, на хората с увреждания, на децата - като цяло на народа си.

"Говорят за стабилност. А вместо това - Валери Симеонов срещу министрите от ГЕРБ, Цветан Цветанов - срещу водача на "Обединените патриоти" в парламента Волен Сидеров. Те заедно - срещу народа си. Това е нестабилно управление", каза още председателката на БСП, припомняйки, че представител на ГЕРБ от парламентарната трибуна е заявил, че социалистите били пратени и в Сибир.

Според Нинова Бойко Борисов и властта заклеймявали всеки протест като "платен и купен". А това е, защото ГЕРБ виждат народа като заплаха. 

"Най-големият враг на тези мечтите за справедливост е един – апатията и безверието. Знаем, че много сте лъгани, че много хора мислят – така е било и така ще бъде. Но може да бъде различно, г-н Борисов", обърна се Нинова и към хората си, и към премиера лично. 

"Може да има българско производство, да се храним от българската земя, да се лекуваме без заплащане, може децата да получат помощ от държавата, пенсиите да се индексират. Може, ако бъдем заедно и много. Защото те ни искат разделени и на колене.

Но ние сме изправени. Вие, г-н Борисов, искате да ви ръкопляскаме пред телевизора. Но ние не ръкопляскаме по нареждане. Смели българи сме и сме тук да ви кажем: Оставка!", отсече Нинова.

А финалната й реплика бе: "Отивайте си - Борисов, правителството, управлението, заедно със задкулисието и тези, които в тъмното ви дърпат конците. Искаме справедливост. Отивайте си, за да има България..."

След речта последваха скандирания "БСП", и "Оставка". Прозвуча и Интернационалът - международният пролетарски химн, изпълняван от комунистически и анархистични организации по света. Това бе един от трите химна, прозвучали на шествието - първи бе българският, втори - европейският и третият бе Интернационалът. 

 Корнелия Нинова дори си припяваше българския текст... Ето първия куплет, ако не го знаете: 

На крак, о парии презрени,
на крак, о роби на труда!
Потиснати и унизени,
ставайте срещу врага!
Нек' без милост, без пощада
да сринем старий, гнилий строй!
Светът на нази днес се нада,
напред в решителния бой!

Коментари

 's picture

Petyo9

Какво риве Курнелия

като вдовица за х... айде да не казвам за какво... От какво се оплаква? Та ГЕРБ не правят нищо по-различно от БСП! Разликата е само тази, че докато БСП бяха на власт, крадяха набързо, неорганизирано, хаотично, урбулешката, всеки за себе си. Докато ГЕРБ създадоха стройна организация, желязна дисциплина, служебна йерархия и субординация в краденето. Сега се краде много повече от когато и да било. Според финансови анализатори (и наши и чужди) ежегодно между 10 млрд. лева и същата сума в евро потъват в "правилните"джобове, вместо в държавният бюджет. Само от ЕС сме получили БЕЗВЪЗМЕЗДНО 15 млрд. EUR за първият договорен период (2007-2014) и са договорени 22 млрд. EUR за вторият (2014-2022). През по-голямата част от времето тези фондове са управлявани от ГЕРБ. Такива пари за крадене БСП никога не е виждала. И за това злобее.

Вместо да се кълне,обещава и..."светва прожектора", Нинова да...

...предложи мерките, с които "да има българско производство, да се храним от българската земя, да се лекуваме без заплащане, може децата да получат помощ от държавата, пенсиите да се индексират..". Да изгони богаташите от партията си, да прибере синето си и го прати да учи в Русия, да изгони лобистите от БСП, заради които плащаме няколко пъти повече енергията която разходваме..в полза на Русия. Изобщо Нинова вашата партия твърде дълго е обещавала и лъгала, за да ви се повярва сега! Толкова много и дълго е лъгала, че нямате моралното право да се изказвате по този начин!

Тази коза и партията която

Тази коза и партията която представлява, никога не са направили нищо за хората и народа. Когато са в опозиция оревават орталъка, когато са на власт, забравят за всичко казано и обещано! Червена пумия!
 's picture

smarf

Смешници

Уволнената за корупция тетка била водачка на париите и презрените? Пиночет за вас гнусна, спинозна прогнила партийна клика. Паргов и Корна реват за бедните? И отдолу стадото блее. Я да светнат прожекторите да се види с какви пари издържа наследника си в Америка. Бил умен. Няма начин син на Корна да е умен. Няма начин!

Изчезвали сме били като народ!

Това е благодарение на вашия инат и егоизъм! От 1945-та ни водите все към ... "светли бъднини". През 1989-та се видя колко сте некадърни и глупави, ама пак напъвате да сте отгоре! Отдавна е ясно, че нямате акъл, ама поне малко достойнство и доблест няма ли да покажете и доброволно да се разкарате от политическия хоризонт на родината!?
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"Почетен бе и президентът

"Почетен бе и президентът Румен Радев - по думите на Нинова "народът тук го подкрепя" " Деба лъжкинята деба ! Аз съм част от народа и НЕ подкрепям радев ?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.