Сандра Бълок оглави списъка с най-високоплатените актриси в Холивуд, ежегодно публикуван от американското списание Forbes.

За изминалите 12 месеца 50-годишната Сандра е спечелила $51 милиона. Заключението на аналитиците от престижното издание финансовият ѝ успех до голяма степен се дължи на един наистина добър филм - "Гравитация" (2013) на режисьора Алфонсо Куарон. Камерната космическа драма (само с двама актьори - Бълок и Джордж Клуни) спечели признанието на Гилдията на продуцентите в Щатите за най-добър игрален филм за 2013 г. , както и 7 "Оскара". При бюджет $100 млн. филмът до ден днешен е донесъл $716 млн. от боксофис. 

"Макар самата Бълок да не получи "Оскар" за този филм, тя отнесе куп пари след церемонията", коментира Forbes комерсиалните постижения на актрисата, благодарение на които тя скочи от 7-мо на 1-во място в списъка на най-добре платените актриси за миналата година.

Прогресиращата звезда Дженифър Лоурънс (23 г.), блеснала в "Игрите на глада" (The Hunger Games, 2012), запазва второто си място в списъка на Forbes за втора поредна година - с $34 млн. Третото място със заработка от $31 млн. списанието присъди на 45-годишната Дженифър Анистън. Гуинет Полтроу и Анджелина Джоли заемат четвъртото и петото място със скромните доходи от $19 млн и $18 млн. съответно.