Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-големият пазар на смартфони в света - този в Китай - продължава да се срива, сочат данни от първото тримесечие на годината на местния Институт по информация и комуникации (CIIC).

През март в страната са продадени едва 28 млн. бройки, спад с 29% спрямо същия месец на 2017 г. За тримесечието са продадени 81,78 млн. бройки, спад от 27% на годишна база.

Именно прз 2017-а, за пръв път от осем години насам умните телефони отбелязаха спад в Китай. Бяха продадени 459 млн. устройства, с 4% по-малко спрямо 2016 г. 

Производителите веднага реагираха и през март са се появили едва 68 нови модела, с 37% по-малко спрямо март 2017 г. 

Анализаторите още не бързат да вадят изводи за спада, но според повечето става дума за чисто пренасищане на пазара. Над 770 млн. китайци имат смартфони, те са с достъпни цени за местните и въпреки постоянното излизане на нови модели, не се нуждаят от смяна често. 

Същевременно, китайските фирми продължават да са все по-успешни, след като през последните години бяха допуснати на западните пазари. Huawei, най-големите в Китай, растат все по-главоломно в САЩ и Европа, същото важи и за Xiaomi и Lenovo.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.