Трима души бяха ранени при стрелба в района на централата на YouTube в Сан Бруно, щата Калифорния, предадоха световните медии. Пострадалите са 36-годишен мъж, който е в критично състояние, и две жени - на 32 и 27 години, които са стабилизирани, заяви говорител на болницата в Сан Франциско.

Към полунощ българско време болницата в Станфорд очакваше четирима ранени, а в Сан Франциско вече бяха приети пациенти, но не бяха известни броя и състоянието им.

Свидетели съобщиха пред "Скай нюз" за млада жена, простреляна в крака, и мъж с огнестрелна рана в корема.

Сградата на YouTube беше отцепена от властите. Стрелецът е жена, която е носела забрадка, съобщи анонимен служител на реда пред телевизия Ей Би Си. Малко по-късно от полицията потвърдиха, че нападателката се е самоубила.

Веднага след първите съобщения за стрелбата служители на YouTube написаха в социалните мрежи, че персоналът бяга от сградата в паника. Други се бяха барикадирали в офисите си. От снимки на свидетели пък стана ясно, че властите извеждат служителите на компанията с вдигнати ръце.

Вадим Лаврусик, служител на компанията, написа в Twitter, че е чул изстрели и е видял хора да бягат от сградата.

"Активен стрелец в централата на YouTube. Чух изстрели и видях бягащи хора от бюрото си. Сега съм барикадиран в стая с колегите си."

Лаврусик по-късно сподели в социалната мрежа, че е в безопасност.

Полицай претърсва мъж близо до мястото на инцидента.

"В момента във всеки виждам потенциален стрелец - написа по-рано в Twitter продуктовият мениджър на YouTube Тод Шърмън. - Някой каза, че нападателят е стрелял при задните врати и после се е самоубил."

Шърмън съобщава също, че е видял капки кръв по пода и стълбищата на сградата.

По-късно той също написа, че се е прибрал в дома си и е в безопасност.