И крайният руски националист Владимир Жириновски бе обвинен в домогване, предаде Нюз.ру.

Обвиненията са на журналиста Ренат Давлетгилдеев от телевизионния канал „Настояшчее время“ („Сегашно време“). Той е хомосексуалист и твърди, че е потърпевш.

Случката станала през 2006 г., още преди Давлетгилдеев да признае публично наклонностите си. Тогава той взел от Жириновски кратко интервю след края на конкурса „Мис Русия“.

Помощници на националиста се опитали да склонят журналиста да го придружи на сауна. Самият депутат пък пускал ръце.

„Самият той (Жириновски – б.р.), докато даваше краткото интервю, ме щипеше по г... така, че ръцете ми се тресяха заедно с диктофона“, пише Давлетгилдеев в профила си във фейсбук.

Той допълва, че „не пресякъл действията“ на депутата, тъй като по онова време бил твърде млад и се притеснявал от „високопоставения чиновник“. И дори смятал, че сам си е виновен за домогванията към него.

Обвиненията последваха разкритията за сексуалните посегателства на депутата Леонид Слуцки към журналистки. Вчера редица руски медии обявиха, че напълно или частично спират отразяването на дейността на държавната Дума заради отказа на депутатите дори да обсъдят нарушение на етиката от страна на Слуцки, който оглавява Комисията по международни отношения.

Ренат Давлетгилдеев коментира и този случай, като твърди, че десетки депутати „предпочитат да водят в специалните бани момчета“.

Обвиненията срещу Леонид Слуцки са шега, целяща да докаже, че има и хетеросексуални депутати, пише още журналистът с „обратните“ наклонности. Той призовава последователите си в социалните мрежи да споделят открито за случаи на домогвания от страна на хора, облечени във власт.

Първи срещу обвиненията към Жириновски реагира синът му Игор Лебеев, който също е депутат и дори е зам.-председател на Думата. Той заяви, че е готов без никакви разговори да фрасне журналиста Давлетгилдеев.