Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Инерком" официално е поставила въпроса за участието на българската държава в сделката за ЧЕЗ-България. Двете страни ще изработят комплексни анализи и оценки на всички варианти за евентуалното влизане.

Втора тема на разговорите е била съгласуване на двустранните действия по подаване на уведомление пред КЗК.

Ето изявлението на компанията:

"От вторник, 6 март, до днес между представители на „ЧЕЗ а.с.“ и „Инерком България“ се проведоха разговори по изпълнение на условията на договора за покупко-продажба на акции.

Тема на разговорите бяха два въпроса.

Първият въпрос, който официално поставихме, беше участието на българската държава в сделката. В рамките на разговорите, представителите на двете страни обсъдиха някои ограничения, произтичащи преди всичко от вече сключения договор за продажба на акции. „ЧЕЗ а.с.“ и „Инерком България“ се договориха, че ще изработят комплексни анализи и оценки на всички варианти за евентуалното влизане на българската държава в сделката.

Разговорите по тези въпроси ще продължат през следващите седмици, като очакваме в началото на април да бъдат готови възложените анализи. След приключването им ще информираме всички заинтересовани страни.

Втората тема на разговорите беше за съгласуване на двустранни действия във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред КЗК по реда на чл.79 ал.1 от Закона за защита на конкуренцията.

„Инерком България“ София, 09.03.2018 г."

Коментари

Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

Не разбирам,

как управляващите попадна в толкова елементарен капан. Ако се стигне до арбитраж, което е сигурно, ЧЕЗ трябва само да даде за пример действията на правителството от последните две седмици - безпринципност, хаотичност и възпрепятстване на нормални търговски практики. Всички ще платим от джоба си за невероятната некомпетентност на ГЕРБ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.