Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицията в Словакия е задържала заподозрян за убийството на журналиста Ян Куцяк, съобщиха словашките медии.

Началника на националната полиция Тибор Гашпар обяви, че полицията е извършила обиск на заподозрени за разпространение на наркотици. Домовете им били в близост до село Велка Мачка, където бяха убити преди дни разследващият журналист и годеницата му.

Конфискувани са 160 г. от наркотици и оръжие. То е било изпратено за балистична експертиза.

Рано е да се каже дали убийството е извършено със същото оръжие, добави началникът на полицията.

Куцяк най-вероятно е убит заради разследване в престъпленията на италианската мафия и връзките й със властите в Словакия. Културният министър Марек Мадярич, секретар на Съвета за национална сигурност и съветничка на премиера подадоха оставки. Те признаха за контакти с италиански бизнесмени.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.