Няма как опозицията или извънпарламентарните партии да правят сценарий срещу правителството, свързан със сделката с ЧЕЗ. Това каза пред бТВ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. Тя е убедена, че сделката е свързана изцяло с правителството. И допълни, че според нея зад нея стои Делян Пеевски.

"Бойко Борисов е любим политик, това е един симпатичен човек на една голяма част от българите. Неговото ловко завиване в годините в много голяма степен се дължеше на това отношение на 1 млн. 1млн. и 2000 хил. българи. Но има натрупвания. Тази сделка би усъмнила една прекалено голяма част от тези хора", смята Дончева.

Според нея "премиерът е високо артистичен, трябва да бъде поканен в Съюза на артистите".

"Тези пантомими, които ни игра, как едни лоши хора ще го свалят... Тази сделка е свързана изцяло с правителството.  Да се правиш на невеж е несъстоятлено. Длъжен си да си възложил от 1 година всички видове проверки на всички видове на контролни органи. Сделката трябва да бъде платена или така е мислено от един консорциум от три българкси банки  = ББР, Уникредит. ПИБ. Банката за развитие е на разпореждане на Министерския съвет. Напълно контролирана от Борисов и Пеевски", каза Дончева.

Според социологът Анрей Райчев, другият гост в студиото, историята е загадъчна.

"Появява се никому неизвестна дама, играч в чужда игра, връчва й се целият ток. Не знаем какво е станало. Тук има нещо, което се отнаса до нас, унизените. Унизени са хората, които ще почнат да плащат неизвестно на кого", обясни Райчев.

Според него голямата интрига сега е дали ще се появи човек от ГЕРБ, който да се разприказва какво всъщност се случва и как ще се отрази всичко това на рейтинга на партията.