Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В последните дни на отиващия си парламент Националният осигурителен институт (НОИ) се готви да вземе решение за продажбата на десетки апетитни имоти, собственост на дъщерната фирма "Профилактика, рехабилитация и отдих" (ПРО). В бизнес плана на дружеството, чиято основна дейност е свързана с балнеолечение, който е предложен за разглеждане на надзорния съвет на институцията на 29 юли, е включено предложение за продажба на 37 имота. Сделката е част от бизнес плана за развитие на компанията през следващите 3 години.

В повечето случаи това е недовършено строителство, започнато през 80-те години на миналия век, както и неработещи обекти, съпътстващи дейността на санаториумите и почивните домове.

Общото между всички е, че са разположени на изключителни места - хижи, почивни домове и ресторанти в балнеокурорти и по Черноморието. Като например, намиращата се в Балкана над Сопот недовършена хижа "Добрила". Или ресторант "Извора" в Хисаря. (Вижте по-долу списъка на имотите).

Срещу вземането на решение се обяви изпълнителният директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгений Иванов, който е изпратил писмо до председателя на надзорния съвет на НОИ Димитър Манолов. Евгений Иванов също е в надзора на НОИ.

По повод предстоящото заседание на надзорния съвет на НОИ на 29 юли 2014 г., в качеството му на едноличен собственик на капитала на „ПРО” ЕАД и представения за включване в дневния ред на заседанието Бизнес план за развитието на „ПРО” ЕАД за периода 2014 – 2017 г., категорично възразявам срещу обсъждане и приемане на предложения проект на бизнес план за развитето на „ПРО” ЕАД и преди всичко обсъждане и приемане на процедури по продажби на имоти на „ПРО” ЕАД, пише в писмото си Иванов.

 
Предвид важността на предлаганите теми, дългосрочния период на развитие и отговорността на членовете на НС на НОИ считам, че този дебат следва да се води след изборите, от новия състав на НС на НОИ, е мотивът на Евгений Иванов.

Ето и списъкът на имотите:

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.