Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Състезателката по бобслей Надежда Сергеева е дала положителна проба за допинг по време олимпийските игри в Пьончан, съобщи федерацията по бобслей на Русия с пост във фейсбук.

Това е станало на 18 февруари. Отново става въпрос за лекарство за сърце - триметазидин. Сергеева е тествана пет дни по-рано, тогава пробата й е била отрицателна. Медицинският щаб на Олимпийските спортисти от Русия не й е предписвал препарата с терапевтична цел.

Надежда Сергеева и Анастасия Кочержова заеха 12-о място на двойки при жените в Южна Корея.

Чака се решението на Арбитражния спортен съд (КАС), който най-вероятно ще анулира всички резултати на руското дуо на игрите, а след това Международният олимпийски комитет ще спре правата на Сергеева.

Вчера КАС отне бронзовите медали на руската смесена двойка в кърлинга заради открития забранен препарат мелдоний в пробата на Александър Крушелницкий.

Вестта за допинга в бобслея помрачи настроението в руския лагер, след като тимът на Сборная в хокея на лед при мъжете се класира на олимпийски финал за първи път от 20 години - 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) в първия полуфинал над Чехия.

Надежда Сергеева е на 30 години, това е второто й участие на зимни игри. През март 2016 г. нейна проба е дала положителен резултат за мелдоний, който през януари същата година влезе в групата на забранените вещества. През юни тя е оправдана от Руската антидопингова агенция (РАА), която е взела под внимание, че тогава все още не се е знаело за какък срок от време мелдоният се изчиства от организма, а Сергеева се е оправдала, че го приемала в края на 2015 г.

Триметазидинът е забранен в спорта повече от три години. РАА предупредила спортистите да не го използват още в края на 2014 г.

Очаквайте подробности.

Коментари

Darina Ivanova's picture
Darina Ivanova
SummerDreams

Много им е любим допинга, как

Много им е любим допинга, как само те ползват?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.