Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Когато децата оцеляват по-дълго, родителите решават да имат по-малко деца и това води до намаляване на раждаемостта. По тази причина Земята едва ли ще бъде пренаселена скоро.

"А това може да доведе до избухване на икономически растеж, което икономистите наричат ​​„демографски дивидент”."

Това обяснява Бил Гейтс, който откакто остави топ мястото си в "Майкрософт", заедно със съпругата си Мелинда и чрез своята фондация е ангажиран с проблемите на намаляване на детската смъртност.

Там, където детската смъртност намалява, родителите започват да правят по-малко деца. Големите семейства са застраховка срещу високата смъртност и когато опасността изчезне, изчезват и те, разяснява Мелинда.

Това води до повече работоспособни хора и по-малко зависими лица.

"Това е рецепта за бързо икономическо развитие, особено ако страните се възползват от нея чрез инвестиции в здравеопазването и образованието", обяснява Бил Гейтс.

Следователно населението може никога да не достигне 12 млрд. души., както предвиждат някои учени. Вместо това след няколко десетилетия то ще се стабилизира малко над сегашното и ще остане така.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.