Председателят на БСП в оставка Сергей Станишев е провел среща с някои от кандидатите за поста му днес на "Позитано" 20, съобщи агенция "Фокус".

Разговорът се е провел в навечерието на конгреса на Столетницата, който ще се проведе утре в Зала 1 на НДК. На него левицата трябва да избере замесетник на лидера на ПЕС.

Сред присъстващите на срещата са били енергийният министър в оставка Драгомир Стойнев, който бе посочен лично от Станишев като негов заместник, председателят на парламента Михаил Миков, председателят на БСП в Пловдив Георги Гергов и лидерът на лявото крило в БСП Янаки Стоилов.

Изненадващо на срещата не присъстваха още две от номинациите за лидерския пост - Мая Манолова и Корнелия Нинова. Оказа се, че не са били поканени, а Манолова само мина по улицата, но не влезе в централата на партията си.

Общо 26 души бяха номинирани за поста на Станишев, който стана евродепутат. Днес бе крайният срок за тези, които не искат да участват в надпреварата, но са били посочени от местните структури като фаворити, да се откажат.

В битката ще участват най-много 8 души. Засега се смята, че с най-големи са шансовете са Драгомир Стойнев, Михаил Миков и Мая Манолова. Очаква се лидерът да бъде избран на балотаж.