Структури на „Атака“ минават към НФСБ на Валери Симеонов, разказва самият той в интервю за радио „Фокус“.

„Откровено казано там (при Волен Сидеров – бел. ред.) не останаха много честни патриоти. Останаха тези, които са на заплата при Сидеров и се издържат от неясните приходи и неясно откъде идващите непрекъснато милиони в ръководството на „Атака”. Все пак в тази пария има все още останали честни хора. Няколко организации вече се прехвърлиха при нас – три структури от Шуменско, отделни хора винаги си преминават, има и хора, които преминават и към ВМРО. Този процес го следим и гледаме да не допускаме кариеристи и хора с ментални отклонения“, добавя лидерът на НФСБ.

Според него последните изказвания на новия политик Николай Бареков, че който не е с „България без цензура“ обслужва интересите на ДПС и на Борисов и мафията са „твърдения под емоция“:

„Не се наемам да ги коментирам. Така мисли - така е казал. Така малко ми напомня на Волен Сидеров, който също на времето казваше, че „който не е с мен е против България” и други такива, които не са много състоятелни“.

Симеонов пита и „откъде-накъде пък току-що появилата се „България без цензура” ще претендира да е флагман в борбата срещу ДПС“.

„Кой поведе борбата срещу ДПС 1999 година? Не беше ли телевизия СКАТ, която точно за да свали ДПС от властта, създаде „Атака”. Не създадохме ли след това НФСБ след като видяхме, че „Атака” предаде и продаде гласа на избирателите и доверието на хората, които също основно гласуват против ДПС. Откъде–накъде сега борбата срещу ДПС и основната програмна политическа линия срещу ДПС ще си я присвоява „България без цензура” и Бареков. Да ме извинява“, казва още лидерът на НФСБ.