Интернет страницата на "България без цензура" направо е задръстена от спонтанни декларации за вярност на местните структури към лидера Николай Бареков. В еднотипен стил от градове, села и паланки се обявяват в подкрепа на Новия политик и клеймят яростно напусналия партията зам.-председател Ангел Славчев, който нарече Бареков "марионетка на Делян Пеевски" и напусна партията.

бТВ се свърза в централната си емисия със Славчев чрез интернет връзка. От медияна посочиха, че той изрично поискал разговорът да не става по телефон, тъй като се страхувал за живота си.

Бареков пък коментира ситуацията в партията му на извънреден брифинг в Бургас, на който компания му правеха зам.-председателите на "Цензурата" Росен Петров и Светлин Танчев, както и председателката на "Евромайки" Калина Крумова.

"Поведението на Ангел Славчев обслужва Бойко Борисов и Лютви Местан. Няма никаква разлика между действията на Славчев и Бисер Миланов-Петното. Оказва се, че подобно на Петното и Славчев е бил внедрен на февруарските протести, с което предаде не толкова ББЦ, колкото онези, които гласуваха за ДГИ през май 2013 г. После явно са го пуснали като камикадзе и в нашата организация", рече Новият политик.

После Бареков уточни, че след евроизборите Славчев е минал в "дълбока нелегалност".

Аз му помогнах, дадох му път и съм го гледал като собствено дете. За съжаление той не оправда доверието към него, добави сърцераздирателно лидерът на ББЦ.