Човекът, който заплашваше мен и президента Румен Радев с sms-и, се опита да влезе в централата на БСП. Това каза лидерът на партията Корнелия Нинова. Въпреки това обаче тя е отказала охрана от НСО. Инцидентът е станал преди два дни.

Във връзка с този инцидент извършителят - бившият кандидат-президент Кемил Рамадан, е викан на разпит в ДАНС. Нинова поясни, че той се е опитал да влезе в в сградата на "Позитано" 20, но охраната го е отстранила след разправия. Подаден е и сигнал в МВР. Служители от отдел "Убийства" са били в централата на БСП и са разпитвали охраната, секретарката и административния директор.

"Не съм имала контакт с него, бях си в кабинета, не съм разпитвана", уточни Нинова.

Тя е категорична, че парите на хората не трябва да отиват за охрана на политиците и за това не иска гардове от НСО. Според Нинова това е принципен въпрос. Тя изтъкна, че този случай няма връзка с пътните инциденти, които тя претърпя преди няколко седмици.

Заплахите чрез SMS към Нинова и президента Радев бяха отправени преди няколко месеца. Тогава служители на ДАНС задържаха лице от Пазарджишко.

Нинова каза още, че е отправила покана за лидерска среща до всички парламентарни партии във връзка с конституционни промени, които да спомогнат за осветляването на престъпелнията на прехода. Тя поясни, че все още няма отговор на тази покана.