Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори (КПНРО) е започнала разследване на дейността на "КПМГ България" заради одита на отчетите на Корпоративна търговска банка (КТБ), показва справка в сайта на институцията.

Ето и текста на съобщението, което датира от 25 юни:

Поради високата обществена значимост на случващите се събития с „Корпоративна търговска банка“ АД и във връзка с предприетите от страна на Българска народна банка действия за стабилизиране на състоянието ѝ и за защита интересите на клиентите ѝ, да се извърши разследване на дейността на специализирано одиторско предприятие „КПМГ България“ ООД – рег. № 045  по списъка на Института на дипломираните експерт-счетоводители, по отношение качеството на изпълнение на ангажиментите за независим финансов одит на годишните отчети на „Корпоративна търговска банка“ АД за 2009 г., 2010 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.

Разследването да се извърши от екип, включващ инспектори от КПНРО, външен експерт и контрольор от ИДЕС (б.ред., Института на дипломираните експерт-счетоводители).

Комисията е създадена с промените в Закона за независимия финансов одит, приети от Народното събрание през юли 2008 г. Тя е на бюджетна издръжка и се състои от председател и четирима членове, които се избират от Народното събрание с 4-годишен мандат. В момента председател на институцията е Ваня Донева.

Пред Клуб Z от комисията не дадоха подробности за това кога ще приключи проверката, но заявиха, че ще съобщят за това на сайта си.

През последните дни управителите на "КПМГ България" не могат да бъдат открити за коментар.

Ключови думи

Коментари

Че те тия от КПМГ са още по-големи престъпници от нашите туке бре. Аз лично съм виждал заверени отчети от същата одиторска компания, а после директорът на заверената фирма беше хванат в кражби за милиони евро.

Кои са KPMG

Поляк и французин, всъщност двама евреи които са се сдобили по някакъв начин със свидетелства на дипломирани експерт счетоводители. Всъщност те никога не са се явявали на изпити за експерт счетоводители. Няма протокол от комисията която ги е изпитвала.Има само една записка, която незнайно как се е появила в МФ. Но кой и кога ги е произвел в експерт счетоводители не е ясно. Ясно е само, че председателя на съюза на счетоводителите в България е прибрал някой лев, за закуски. Всъщност тази фирма води счетоводствата на 2800 фирми, които са под полическата шапка на партиите. А, За КТБ то си е игра и метод за кражби!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.