Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Управителят на БНБ Иван Искров прибързано си позволи да прави констатации, които се оказаха неточни", заяви икономистът проф. Гарабед Минасян. "Този, който е казал, че са изчезнали 3,5 млрд. от КТБ, трябва да попадне под ударите на закона, който нашите депутати приеха, а не Чикагото от Русе. Наказанието е до 10 години затвор", уточни професорът, цитиран от ТВ7 и БГНЕС.

Управителят на БНБ досега е бил въздържан, но сега видимо прибързано си позволи да прави констатации, които се оказаха неточни, коментира той и подчерта, че оправданието на БНБ, че са били заблудени от одита на квесторите не е основателно, тъй като самата БНБ ги назначава и тя носи отговорността как са избрани.

"Аз съм против всички тези депозити в КТБ да бъдат осигурени, защото идеята да се осигури един праг - 100 000 евро, това е идеята да се спасят дребните спестители. Над този праг това са инвестиции. Например парите на Вежди Рашидов, които беше казал, че има над 2 млн в КТБ, това вече е инвестиция. В случая той си преценява. Във всяка инвестиция има риск. Историята на пазарната икономика е хората да се оценяват и да поемат риск. Моето мислене не може да побере това да търсиш постфактум застраховане, да търсиш отговорност постфактум и веднага да бягаш държавата да ти го възмезди", каза още той.

Ключови думи

Коментари

Ситуацията заприлича на вица с компютрите и компотите. Кредитните досиета не били изчезнали, само не били попълнени правилно. Нямало изнесени 200 милиона в чували. Току виж излязло и че банката е на супер печалба и Цветан Василев е прав, че някой иска да му съсипе банката, за да прилапа атрактивните и активи!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.