Кметът на Батак Петър Паунов заяви пред бТВ, че няма намерение да подава оставка. Наскоро прокуратурата внесе в съда обвинителен акт, според който той е ощетил държавата с 2400 лв. чрез продажба на част от държавен имот. Стана ясно също, че фирма "Престиж", чиито управител е синът на кмета Крум Паунов, е изпълнила обществени поръчки за около 500 000 лв.

"Никога не съм мислил да си подавам оставата. Не съм направил никакви нарушения", заяви Паунов.

Той допълни, че фирмата на сина му е печелила поръчки, преди да влезе в сила законът за конфликт на интереси. Паунов каза още, че тази фирма е единствената на територията на община Батак, която има всички регистрации като строителна фирма. А в конкурсите за обществени поръчки участвали и други фирми.

"Фирмата храни 32 семейства в Батак. И в момента е така", изтъкна Паунов.

Той каза, че "Престиж" има поръчки и от държавни горски стопанства. Синът на кмета става управител на тази фирма на 21 години, още докато е учил.

"Аз имам достатъчно друга работа като кмет, за да се занимавам с управление на фирмата", каза още Паунов.

Фирмата обаче съществува от 1993 г., като именно кметът е неин основател. След като става кмет през 2003 г., собствеността е прехвърлена на съпругата му. Паунов каза, че "Престиж" е единствената фирма, която има бетонов възел, и всеки строител, който печели обществена поръчка, в крайна сметка опира до нея.

"Е, добре, какво, да я закрием ли? Доста се върши в общината, без да е заплащано. Не мога да си обясня откъде идва тази атака", заяви Паунов.

Той е избиран 4 пъти като кандидат на БСП, но преди 2 години е напуснал партията, тъй като имал лични мотиви за това.

"Един кмет, избиран четири мандата поред, три пъти на първи тур... Как се не намери един да каже нещо добро за кмета на Батак", попита Паунов.