Номинация за нов министър на здравеопазването на мястото на подалия оставка проф. Николай Петров ще бъде предложена, след като Народното събрание гласува на първо четене бюджет 2018. Това значи, че първата рокада в кабинета "Борисов 3" ще се случи след 10 ноември.

Това каза в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

 
Парламентарната група на ГЕРБ ще гласува оставката на проф. Петров, заяви Цветанов:

"Тук не може да се прави паралел със ситуацията на господин Добрев, тук подкрепяме изцяло премиера Борисов."

Със заместника и в момента изпълняващ длъжността на проф. Петров - д-р Мирослав Ненков, са водени неофициални разговори, потвърди лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Той коментира и намерението на БСП и опозицията да внасят вот на недоверие срещу правителството.

"Разбира се, че това ще бъде една загуба на време, защото страната има съответните добри показатели и опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега.

Но трябва да се съобразим с конституционните разпоредби и парламентарната практика."

Той обаче отбеляза, че ще радва, че дебатите ще се водят в залата, за да няма постоянно замеряне с фалшиви обвинения.

"Ние се придържаме към начертаната програма, приемането на бюджета и законодателството, което има пряко отношение към ангажиментите по управленската ни програма. От тази гледна точка вотът на недоверие ще ни отнеме може би половин ден, за да може да се водят дебати, иначе нямаме промяна от това, което сме си начертали”, заяви Цветан Цветанов.

Той повторите тезата на ГЕРБ - че внасянето на подобен вот е знак за незрялост на столетницата в контекста на европредседателството догодина.